Çiftçilerin yeni teknolojik makinelerle bilinçli tarım yapmalarını sağlamak ve üretim maliyetlerini düşürmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde % 50 hibe destekli Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı uygulanıyor.
Programla ilgili Tebliğ 26 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girerken, tebliğ kapsamında 34 çeşit makine ve ekipmana % 50 hibe desteği verileceği açıklanmıştı..

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, hibe üst limitinin çiftçiler için 25 bin TL, tüzel kişilikler için ise 50 bin TL olduğunu bildirdi. Kabaoğlu, bu yıl geçen yıldan farklı olarak Düzce için uygun olan motorlu tırpan ve fındık toplama makinesinin de tebliğ kapsamında desteklendiğini söylerken, müracaat süresinin kısa olması nedeniyle makine ve ekipman almak isteyen çiftçilerin en geç 22 Temmuz 2013 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Kabaoğlu ayrıca, damlama ve yağmurlama sulama ekipmanları içinde bir başka program kapsamında % 50 hibe verildiğini, bu program kapsamında çiftçilere 50 bin TL, tüzel kişiliklere ise 100 bin TL hibe verileceğini, damlama ve yağmurlama sulama ekipman alımı yapmak isteyenlerin ise en geç 30 Temmuz 2013 tarihine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. 

Haber: H. İŞCAN