Düzce belediyesi otobüsleri ile ilgili şikâyetlere bir yenisi daha eklendi. Sefer sayısının az oluşu, otobüs şoförlerinin agresif oldukları, otobüslerin sert duruş, kalkış yaptıkları haber merkezimize sık sık ulaşılan şikayetler…

 

 

Son olarak bir vatandaşın elektronik posta yoluyla adresimize gönderdiği fotoğraflarla otobüslerin iç kısımlarının temizliğinin tam olarak yapılmadığını iddia etti. Her sabah ilk Yeşiltepe-Düzce otobüsüne bindiğini belirten vatandaş, otobüslerin kirliliğinden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

 

 

Vatandaş tarafından televizyonumuza gönderilen fotoğraflarda her gün yüzlerce kişinin kullandığı belediye otobüslerinin iç kısımları toz toprak içinde olduğu görülüyor… Birçok kez şikâyette bulunduklarını belirtilen mailde sonuç alınamamaktan yakınılıyor. İşin ilginç kısmı belediye otobüs şoförlerinin aylık olarak temizlik ücreti ödediklerini iddia etmesi.

Elektronik posta ile ulaşan Vatandaş ise şikayetinde “yetkililere telefonla söylememize rağmen sonuç alamadım. Otobüs şoförleri “biz sabah alıyoruz aksam bırakıyoruz garaja ve bu otobüsler temizlensin diye ayda 400 TL temizleme ücreti ödüyoruz” diyor. Ama temizlik ortada leş gibi koltuklar, kılıflar, yerler, cam kenarları bu paralar nereye gidiyor? Neden denetleyenler göz yumuyor, “bir araştırılsın” deniyor. Şoförler otobüs yetkililerinden mafya tarzı korkuyorlar.” İfadelerini kullandı.
Otobüslerin hali fotoğraflarda gözler önüne serilirken, temizlik ücreti adı altında verilen paraların nereye gittiği ise merak uyandırdı.

 

Haber; S.KAŞKIR