14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, 14 Mart Tıp Bayramını bir bayram havasında geçirmenin tüm sağlık çalışanlarının hayali olduğunu söylerken, “ Ne yazık ki ne kamuda ne de özel sektörde görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma şartlarına bakınca ve çalışanların memnuniyetine yönelik çalışmalar yapılmadığını görünce 460 bin sağlık çalışanı için bayram hayal olarak kalmıştır.” Dedi.
Türkiye’de sağlık çalışanlarına şiddetin hız kesmeden devam ettiğini belirten Bahadır, “7 aylık hamile doktora bile şiddet uygulanarak iş iyice çığırından çıkmıştır. Caydırıcı ve etkin önlemler ne yazık ki hala alınmamıştır. Sağlık çalışanları artık kendi hayatlarından ve sağlıklarından endişe etmeden hizmet vermek istemektedirler.”dedi.
Bahadır yaptığı açıklamada, “Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda başlattığımız dilekçe kampanyasına sağlık çalışanları yoğun ilgi göstermişlerdir. Umarız Sağlık Bakanlığı ’da bu talebi artık görür ve bunu bir an önce gerçekleştirir. 14 Mart’ın ülkemizde görev yapan 460 bin sağlık çalışanı için bayram olması isteniyorsa bir an önce çalışanların memnuniyetini artıracak çalışmalara imza atılmalıdır. Bu konuda da önceliğin şiddetin önüne geçilmesine ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasına verilmelidir.” İfadelerini kullandı.

Haber: H. İŞCAN