Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik işlemlerinin hızlandırılması ve aylık bağlama sürelerinin kısaltılması için internetten emeklilik başvurusu kabul etmeye, sigortalıya da SMS'le yanıt vermeye başladı.
SGK'nın uygulamaya soktuğu yeni sistemle, SSK ve Bağ-Kur'lular artık internetten emeklilik başvurusu yapabilecek. Başvurunun sağlıklı bir şekilde sisteme girmesiyle SGK, sigortalıya 'Başvurunuz kabul edildi' diye SMS gönderecek. Böylece işlemler resmi olarak hemen başlamış olacak.
 Konuyla ilgili bilgi veren SGK İl Müdürü Erkin Avcı, yeni sistemle eski adıyla SSK ve BAĞKUR’lular için emeklilik müracaatlarını direk internet ortamında verebilmelerinin önü açıldığını belirtti.

Avcı, “Bunun için vatandaşlarımız Ptt Şubelerinden Temin Edilecek E-Devlet Şifreleri İle www.turkiye.gov.tr Adresinden e-hizmetler/Sosyal Güvenlik Kurumu/Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler/ Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi seçeneklerine girerek talep oluşturacaklar. Tahsis Talep ve Beyan ı onaylandıktan sonra otomatikman bizim sistemimize düşecek. Biz talebi alır almaz ilgiliye sms göndererek “talebinizin sistem tarafından alındığını ve işleme başlandığını” bildireceğiz. Daha sonra tahsis talebi doğrultusunda maaş bağlama işlemlerini gerçekleştireceğiz. Maaş bağlama işlemi bittikten sonra da tekrar kişiye hem yazıyla hem de SMS’le aylığının bağlandığı ve tarihini belirterek ilgili banka şubesine giderek aylığınızı alabileceklerini bildireceğiz.Bu şekilde işlemleri daha kısa sürede sonuçlandıracağız. Bununla vatandaşlarımız zamandan tasarruf etmiş olacak. Vatandaşlarımız açısından da memnun edici bir uygulama olduğunu düşünüyoruz.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR