Düzce Belediyesine ait Kadıoğlu köyü ve Çerkez Taşköprü arasındaki çöp alanından köy halkı rahatsız. Katı atık tesisi için hala bir çalışmaya başlanmaması nedeniyle her gün binlerce çöpün boşalttığı alandan çevresinde oturanlar şikayetçi. Çöplerin çevreye yaydığı kötü kokudan dışarı dahi çıkmak istemediklerini ifade eden köy halkı, sorunlarına çözüm istiyor.



İSKİ Koruma havzasında olan Düzce'de çöplerin Melen Çayı'na da atıldığını iddia eden çevre halkı, çöplüğün hayvancılığı da etkilediğini savunuyor. Çöplerden köydeki hayvanlarının zehirlendiğini öne süren köy halkı, çöp nedeniyle köyün de başıboş hayvanların yuvası haline geldiğini belirtiyor.

Çöp yiyerek zehirleniyorlar

Kadıoğlu Köyünde oturan İsmail Gümüş, “Sabah akşam kokuyor. Hele rüzgar estiğinde köyün içinde durulmuyor. Çöplerden dolayı köye köpek doldu. Hayvanlarımız çöpe gidiyor, zarar görüyor. Birkaç tane hayvan bu yüzden öldü. Çöp yiyerek zehirleniyorlar.”dedi.

 

 



Çöpün kaldırılmasını istiyoruz

Hüsamettin Kılıf ise “çöpten bahçemize gidemiyoruz. Çöpler ayrıca içme suyumuza karışıyor. Muhtarımıza da söyledik ama ilgilenen yok. Çöpün kaldırılmasını istiyoruz. Çöpe gelen köpeklerden köyde yürüyemiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Yetkililer sesimizi duysun



Çerkez Taşköprü sakinlerinden Şerif Beşiroğlu ise yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti.

Beşiroğlu, “Çöpe kimse bakmıyor. İSKİ geliyor hayvanlara karışıyor ama çöpe karışan yok. Çöpler Melen'e akıyor. Havasıyla kokusuyla çevreye rahatsız ediyor. Rüzgarla beraber felaket bir koku yayılıyor. Başıboş köpekler dolu. Hayvanlarımızda zehirlendi. Yetkililer sesimizi duysun.Köyümüze kimse gelmek istemiyor. Tarımla bile uğraşmak istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR