Tam adı "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk arasında "tam gün yasası" olarak bilinen kanunda yapılan değişiklik ile sağlık sektöründe birçok düzenleme yapıldı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kanun ile gelen bazı değişimler ise şöyle:

Kanuna göre memur,subay,astsubay ve askeri öğrenciler; ofis, büro ve muayenehane açamayacak, vakıf yüksek öğretim kurumlarında çalışamayacak ancak memurların insani ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmaları bu yasaklamanın dışında olacak.

Sağlık personeli, mesai saatleri dışında da hastane ya da sağlık kuruluşuna çağrılabilecek. Mesai saatleri dışında yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde çalışan öğretim üyeleri, bu düzenlemenin yayım tarihinden itibaren 3 ay içerisinde faaliyetlerini sona erdirmezse üniversityle ilişkileri kesilecek. GATA'da da sözleşmeli profesör ve doçent çalıştırılabilecek.

Sünnet ameliyatını sadece tabipler yapacak. Bu düzenlemenin yayım tarihinde sünnetçilik yapanlar, 31 Aralık 2014'e kadar faaliyetlerini sürdürebilecek.

Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları, diğer sağlık kuruluşlarında ayda en az 8 saat nöbet tutacak.