Ankara’da 81 ilin  valisinin katılımı ile yapılan Türkiye Zirvesi’nin ana konularından biri olan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm valilere verdiği talimat ile gündeme gelen  ağaçlandırma seferberliği  için start verildi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun konu ile ilgili talimatı tüm illere olduğu gibi  Düzce’ye de gönderildi.

Eroğlu, herkesi ağaçlandırma seferberliğine çağırdığı yazısında Türkiye’nin orman varlığının yetersiz olduğunu, topoğrafik yapının ormansızlaşmaya tahammülünün olmaması nedeniyle ormanların geliştirilmesinin zaruri olduğunu belirtti.

Seferberliğin başarılı olması için kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile halk arasında işbirliğinin zorunlu olduğunu belirten Eroğlu, seferberliğe verilecek desteğin ham kendi çevremize hem de dünyanın ortak geleceğine katkı anlamına geleceğini dile getirdi.

81 İlin valisinin katıldığı Türkiye Zirvesi’nde gündeme gelen ağaçlandırma seferberliği konusunda Düzce Kamuoyu, zirveden dönen Düzce Valisi Ercan Topaca’nın açıklamaları ile haberdar olmuştu.

Topaca, zirvede konuşulan en önemli konuların Duble Yolların tamamlanması ve Ağaçlandırma seferberliği olduğunu, Tüm yurt çapında düzenlenecek olan ağaçlandırma seferberliği kapsamında Düzce’de özellikle  TEM otoyolunun çevresindeki boş alanların ağaçlandırılmasının planlandığını, bu kapsamda Düzce’de de bir kampanya başlatılacağını açıklamıştı.