Kasım ve aralık aylarını zor nefes alınacak düzeyde kirlilikte geçiren Düzce'de tekrar temiz hava solunması adına Valilik ve belediye tarafından başlatılan seferberlikler sürüyor. İlk etapta kömür kullanıcılarını Düzce'de gerekli altyapı seviyesi yaklaşık yüzde 100 oranına ulaşan doğalgaza teşvik etmek amaçlanırken denetimlerle de kirlilik kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sanayi kuruluşları odaklı belediye ise kömür kullanıcıları odaklı yerinde incelemelerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde kömür satışı yapan işyerlerini denetleyen zabıta bu kez rotasını kömürle yakılan kalorifer kazanlarına çevirdi.  

 

Bu amaçla; Düzce Belediyesi tarafından kömürle yakılan kalorifer kazanları kontrol ediliyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından bu amaçla ekipler oluşturuldu ve özellikle şehir merkezlerinde kömür kullanan iş merkezleri denetleniyor.

 

Zabıta Müdürlüğü tarafından üçer kişiden oluşturulan ekipler, başta şehir merkezinde olmak üzere yakıt olarak kömür kullanan iş merkezlerinde kalorifer kazanlarını kontrol ediyor. Bunun için önce kalorifer kazanına atılan kömürlerin cinsleri ve belgeleri inceleniyor. Daha sonra ise kazanın yapısı ve yakış şekilleri denetleniyor. Zabıta Müdürü Muhsin Demirtaş, usule ve yönetmeliklere aykırı durumlarda yasal işlemlerin yapıldığını belirtti. Demirtaş bu konuda gelen ihbarları da değerlendirdiklerini ifade etti.

haber;C.ÜSTÜNER