11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Günü kapsamında Düzce Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı tarafından “Parkinson Günü” etkinliği düzenlendi. Binef At Çiftliğinde yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, Parkinson hastaları ve yakınları katıldı.

Etkinlikte Parkinson Hastalığına farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Parkinson Hastalığı Derneği Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci sunum yaptı. Değirmenci, “Sinsi ve yavaş ilerleyen bir hastalık, asla sonu olamayan her daim çözüm yolu olduğunu biliyoruz ve birlikteyiz, beraberiz mesajı vermek için buradayız. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, “Bugün anlamlı bir gün, bu hastalık son değildir. Aile içinde bireylerin kopmaması ve yaşama sevinci olmalı” dedi.

Buraya Rektör Yardımcısı değil Parkinsonlu yakını olarak etkinliğe katıldığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, “ Babam da Parkinson hastası. Gerçekten Parkinsonlu yakını olmak zor. Babam hastalığına rağmen hayata umutla bakıyor” diye belirtti.

Sağlık İl Müdürü Mahir Arslan da etkinlikte emeği geçenleri kutlarken, Hasta yakınlarından Kıymet Çakmak, İlgilerinden dolayı Düzce Üniversitesine teşekkür etti. Yemek ikramıyla devam eden etkinlikte hasta ve hasta yakınları birlik beraberlik mesajı verdi.