Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Çelik, dünyada ve ülkemizde sınırlı sayıda uygulanabilen "Beyin Haritalaması ile Uyanık Beyin Tümörü Ameliyatı"ndan sonra, yine Türkiye’de az sayıdaki gelişmiş merkezde uygulanabilen "Beyin Pili Ameliyatı"nı üniversite hastanesi çatısı altında gerçekleştirerek, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi adına yeni bir başarıya imza attı.

İlaca yeterli yanıt alınamadığında yapılıyor
Geçtiğimiz Ekim ve Kasım ayları içerisinde ileri evredeki üç parkinson hastasında başarıyla gerçekleştirilen “Beyin Pili Ameliyatı” ile ilgili önemli bilgiler veren Doç. Dr. Özgür Çelik; Beyin Pili Ameliyatı’nın, ilaca yeterli yanıt alınamayan hareket bozuklukları hastalıkları başta olmak üzere bazı nörolojik ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde giderek artan sıklıkta kullanılan bir tedavi şekli olduğunu ifade etti.

İşlem çok az sayıdaki merkezde yapılıyor
İşlemin çok az sayıdaki merkezde yapıldığını ve bu merkezlerde de işlem için yoğun bir bekleme sırasının olduğunu belirten Doç. Dr. Çelik, “Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz çatısı altında başarılı sonuçlar aldığımız bu üç ameliyatla, üniversitemiz hastanesi de Türkiye’nin her yerinden hasta kabul edebilme noktasına gelmiş bir merkez konumundadır.” ifadelerini kullandı.
Başarılı ameliyetların altında titiz çalışma var
Doç. Dr. Özgür Çelik, kısa bir zaman dilimi içerisinde yapılan üç ameliyatla alınan başarılı sonuçları; harcanan yoğun emeğe, titiz çalışma prensiplerine, her detayı önceden planlamaya, hasta seçimindeki isabetli kararlara ve uyumlu bir ekip çalışmasına bağladı. Doç. Dr. Çelik, “Bu üç hasta yaklaşık 15 gün gibi kısa süreli aralar ile ameliyat edilmiş olsalar da, bu ameliyatların bizim merkezimizde başlaması için yaptığımız hazırlıklar altı aylık bir süre içerisinde tamamlandı.” dedi.

Doç. Dr. Özgür Çelik uygulanan bu tekniğin, asistan ve öğrenci yetişmesi gibi konularda eğitsel faaliyet olarak öneminin yanında, kurumda verilebilecek sağlık hizmetlerinin kalitesini ve hastanenin konuyla ilgili potansiyelini bölge halkı başta olmak üzere tüm Türkiye’ye göstermesi açısından da önemli katkılar sağlayacağını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Haber:C.ÜSTÜNER