Düzce'de sanayicilerin en sık dile getirdiği yetişmiş eleman ihtiyacını sıkıntı olmaktan çıkartmakta kararlı olan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, geçtiğimiz haftalarda ziyaret ettiği Ankara Sincan ASO Teknik Koleji’nin bir benzerinin şehre kazandırılacağını müjdelemişti. Okulun Düzce'de de açılması için hızla çalışmalara başlayan Vali Dağlı, yine soluğu Ankara'da aldı. Önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüşen ve okul hakkında bilgiler veren Vali Dağlı, ardından Bakan'la okulda incelemelerde bulundu.



Hedef: Düzce'de mesleki eğitimi geliştirmek
Düzce sanayisinin gelişmesi ve sorunların giderilmesi için sık sık yatırımcılara kulak veren Bakan Özlü'nün de özellikle üzerinde durduğu kamu-özel sektör işbirliği ile Düzce'de mesleki eğitim veren okulların sayısının artması noktasında bir ilk olacak Sincan ASO Teknik Koleji’ni gezen Bakan Özlü verilen eğitimden memnun kaldı.

Düzce sanayisine kalifiye elemanın yanı sıra mühendis de yetiştirecek nitelikte bir okul olan ASO Teknik Koleji’nin incelemeleri sırasında Özlü ve Dağlı’ya, Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Genel Müdür Osman Nuri Gülay, Milli Eğitim Müdür Vekili Talha Cebeci, İş Kur İl Müdürü Ferat Acar, işadamları ve eğitimciler de eşlik etti.

Bakanlık'ta yapılacak toplantıda gündeme getirilecek
Sanayi sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefleyen ve özel yatırımcılar tarafından finanse edilen okulun kısa sürede Düzce’de açılması için işe koyulan Düzce heyeti, ilk önemli adımın 21 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılacak toplantı ile atılacağını açıkladı.

Bakanlıkta üst düzey bürokrat ve sanayicilerin de katılacağı söz konusu toplantıda Düzce’de mesleki eğitimin geliştirilmesi adına bu okula olan ihtiyaç yetkililere aktarılacak.

Sanayi sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefleyen ve özel yatırımcılar tarafından finanse edilen okul ile yeni kurulacaklarla birlikte organize sanayi bölgesi sayısı 5'e yükselecek olan Düzce’de önemli bir eksikliğe merhem olunacak.