Düzce Belediyesi tarafından İl Trafik Komisyonu oluruyla 4 Temmuz gecesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılan İstanbul Caddesi, trafiğe kapatıldığı günden bu yana tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Kapanması cadde esnafına yaramadı
Araç trafiğine kapatılmadan önce akşam evine giden gel-geç vatandaşın kısa süreli durup alışverişini yaptığı bir cadde olan İstanbul Caddesi esnafının o günlerinden eser kalmadı. Halen “açılsın mı, kapalı mı kalsın” tartışmaları süre dururken bu kez cadde esnafı cephesinden satışların durduğu yönünde isyanlar gelmeye başladı.

Düzensiz tramvay seferleri…
Yayalaştırılan İstanbul Caddesi'nde kamuoyunun merakla beklediği tramvay da 13 Aralık tarihinde faaliyete geçti. Düzce Belediyesi önünden Askerlik Şubesi önündeki istasyona kadar hizmet veren tramvay düzensiz seferleri ile dikkat çekiyor. Düzce Valiliği ve Büyük Cami önündeki makasların da düzensiz bir şekilde çalışıyor olması belirli arterlerden sağlanan araç trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Ayrıca yine tramvayın geçiş anında olmasa dahi çalan çan sesleri sürücü ve vatandaşları tedirgin ediyor.

Öte yandan yaklaşık 10 aydır araç trafiğine kapalı olan İstanbul Caddesi ile birlikte gelen bu yeni düzene vatandaşlar da henüz alışamadı.

Haber: Ö.YILMAZ