Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Çalışma Örgütü ILO, Düzce Valiliği, Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Türkiye'de "Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi" kapsamında Çilimli ilçemizde  Anaokulu sosyal destek merkezi olarak eğitim-öğretime hizmet vermeye başladı.



Proje koordinatörü  Nuray Eran Türedi , Öğretmenler Aylin Tok, Bilge Ulcay ,Defne Güneş, Duygu Pehlivan, Elif Kaplan, Muhammet Ozan, Aleyna Konuralp, Safiye Şen,Yağmur Savaşçı ve Abdülsamed Karadağ Çilimli Anaokulu’nda eğitimlere devam ediyor. 



Her yıl fındık hasat döneminin gelmesi ile birlikte Türkiye'nin Doğu illerinden Düzce'ye gelen mevsimlik tarım işçileri, beraberinde çocuklarını da getiriyor. Mevsimlik tarım işçileri için ayrılan alanlar her yıl belirlenip kullanıma uygun hale getirilirken, işçilerin beraberinde getirdiği çocukların çalıştırılmaması için alan taraması  çalışmaları her geçen gün artış gösteriyor. Bu çalışmalar dahilinde  hayata geçirilen proje olarak çocuklar  bahçelerin yerine okula gelmeye ikna ediliyor.



Fındık toplamak için  Çilimli’ye gelen mevsimlik tarım işçileri, fındık bahçesine fındık toplamaya giderken, yanlarında  getirdikleri 3- 15 yaş aralığında ki çocuklar için yapılan alan taramaları sonucunda okula çocuk mevsimlik işçiler servisler ile getirerek eksik ve yarım kalan eğitimlerini tamamlamalarına öğretmenler eşliğinde destek olunuyor.

Haber: M. AYDIN