Düzce sokaklarında yaşanan bonzai vakalarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Sabahtan akşama kadar yaşana bonzai vakalarına 112 acil servis ekipleri kimine yerinde müdahale etti kimisini hastaneye sevk etti.

 

Dün sabah saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi’nde evde uyuşturucu madde kullanıldığına dair ihbar alan sağlık ekipleri hemen ihbarın geldiği eve gitti. Sağlık ekipleri girdikleri evde yarı baygın halde buluna 2 kişiyi hastaneye götürmek istedi. Ancak sağlık ekipleri evde buldukları baygın şahıslar sağlık ekiplerinin bu talebini geri çevirdi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri ise şahısların kimlik bilgilerini kontrol ederek hastaneye gelmek istemeyen şahısları bulundukları yerde bırakarak bulunan adresten ayrıldı.

 

Aradan 1 saat geçmeden bir uyuşturucu vakası da Camikebir mahallesinde bulunan film platosunun arka kısmında ayakta durmakta güçlük çeken şahsı fark eden vatandaşlar hemen emniyet ekipleri ile sağlık ekiplerine haber verdi. Şahsın arkadaşlarını ayakta zor tuttuğu gözlemlenirken tedaviyi kabul etmeyen şahıs arkadaşlarını kolları arasında bulundukları yerden uzaklaştı.

 

Bir diğer ihbar ise Kültür Mahallesi spor sokakta bulunan bir iş merkezinden geldi. iş merkezinde içerisinde yarı baygın bir şekilde bulunan şahsı gören vatandaşlar yine hemen sağlık ekipleri ile emniyet ekiplerine haber verdi. Olay yerine ulaşan ekipleri iş merkezi kenarında oturan şahsa müdahale etmek istedi. Ancak kendinde olmayan genç sağlık ekiplerinin tedavi talebini geri çevirerek ambulansa binmedi.
Bu ihbarın ardından ise bir başka ihbar Öztürkler kavşağında bulunan fındıklık alandan geldi. Uyuşturucu kullandıklarına dair ihbar alan ekipler fındıklık içerinde yaptıkları araştırmada kimseye ulaşamazken şahısların fındıklık alandan uzaklaştıkları belirlendi. Her an her yerde olan bu bonzai illeti genç nesli zehirlemeye devam ederken hemen hemen her köşe başında kendinden geçmiş yarı baygın şahısları görmek mümkün oluyor. vatandaşların dahi tedirgin bir şekilde sokaklarda gezmeleri can ve mal güvenliğinin dahi olmadığının göstergesi oldu. Alınan önlemler yapılan eğitimler uyuşturucuya karşı açılan savaşın yetersiz olduğu her gün yaşanan bonzai vakaları gösterir durumda.

Haber;İ.KELEŞ