Kaynaşlı İlçe Emniyet Amirliği ekipleri 02 Mart 2009 Pazartesi günü saat:02:34 civarında İsmail Oğuz isimli vatandaşın 155 polis imdat telefonuna yaptığı ihbar üzerine harekete geçti.

Gece geç saatte gelen ihbar üzerine Karaçalı Mahallesi' ne hareket eden ekipler ihbarda bulunan vatandaştan aldıkları bilgiler doğrultusunda şüpheli olan 34 DM 0575 plakalı minibüsü kovalamaya başladı. Kovalamanın sonunda yakalanacağını anlayan şüpheli, aracı terk edip yaya olarak kaçtı.

Daha sonra araçta incelemelerde bulunan polis ekipleri çalıntı mazot ele geçirdiler. Aracın yapılan sorgusunda ise şase numarasına göre takılı bulunan plakanın sahte olduğu asıl plakasının 34 JRJ 13 olduğu ve aracın 04 Eylül 2005 tarihinden bu yana çalıntı kaydı olduğu tespit edildi.

Nöbetçi savcının talimatı üzerine müştekiye ait 81 DA 633 plakalı araçtan çalınan ve polis ekiplerinin kovalaması sonucu yakalanan 145TL. tutarındaki mazot, müşteki ye iade edilirken, İlçe Emniyet Amirliği kaçan şahsın yakalanması ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.