Düzce'de sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez hedefte 112 Acil Servis çalışanları vardı.

Olay, saat 12.30 sıralarında Uzunmustafa Mahallesi'nde meydana geldi. İddaya göre; 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar üzerine 112 Acil Servis ekipleri rahatsızlanan vatandaş için Uzunmustafa Mahallesi'ndeki bir eve yönlendirildi. Verilen adrese giden 112 ekibi, kendinde olmayan hastaya yaptığı ilk müdahalede kalbinin durduğunu tespit etti.



Hemen duran kalbi tekrar çalıştıran sağlık personeli hastayı ambulansa almak üzere harekete geçti. Ancak iddiaya göre bu sırada hasta yakınları kalbi duran yakınlarının öldüğünü savunarak, hastaneye kaldırılmasını istemedikleri için 112 ekibini engellemeye çalıştı. Hastanın hayatta kalması için adeta dakikalarla yarışan 112 personeli, kalbi duran vatandaşın hastaneye kaldırılması gerektiği yönünde bir yandan hasta yakınlarına dil dökerken bir yandan da sedyeye alınması için hazırlıklarını sürdürdü.



Ambulansa alındığı sırada hasta yakınlarının fiziksel engellemesi ile karşılaştığı ileri sürülen sağlıkçılar ile ambulans şoförü vücutlarının çeşitli yerlerine aldığı darbelerle acılar içerisinde kaldı. Ailenin tüm durdurma girişimlerine karşılık görevini yapmayı bırakmayan 112 Acil Servis ekibi, hastayı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Olayın şokunu atlatan 112 Acil Servis ekibi S.M. darp olayıyla ilgili şikayetçi oldu.


Haber: M.SİNE

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ