FETÖ’nün dernek yapılanmasına yönelik yürütülen davalarda KÖY-DER’e üye sanıklar için karar verildi. ikinci kez hakim karşısına çıkan sanıklardan 10’unun yurtdışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, 8 sanık için tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Kısa adı KÖY-DER olan ve FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Kocakovacık Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yönelik Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ikinci gününde sanıkların avukatları ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Avukat ve sanıkların savunmalarının ardından karar açıklandı. Mahkeme heyeti,18 sanıktan adli kontrol şartıyla yargılanan 10 sanık için yurtdışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, tutuklu bulunan 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, SEGBİS ile duruşma salonuna bağlanan ve tutuklu bulunan bir sanığın ise sağlık durumundan ötürü araştırma hastanesinden gelecek rapora göre tutukluluk durumunun tekrar gözden geçirilmesine karar verdi.
Kararın açıklanmasının ardından tutukluluk hallerinin devamına karar verilen sanık yakınları ise sinir krizi geçirdi.