Düzce’de uyuşturucu madde satışı ve kullanımına yönelik mücadele çalışmaları, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde artarak devam ediyor. Hedeflerinde özellikle gençler olan uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı narkotik ekipleri, Düzce’de uyuşturucu madde satışı yaptıkları tespit edilen 2 kişi teknik ve fiziki takibe aldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, 2 zehir tacirinin adreslerine operasyon düzenleyen polis ekipleri, 2 şahsı gözaltına aldı.

İşlemleri için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 2 kişi, ifadelerinin ardından Düzce Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Çilimli T Tipi Cezaevine gönderildi.

Uyuşturucu madde satın alanlar hakkında soruşturma başlatıldı…

Öte yandan, tutuklanan iki şahıstan uyuşturucu madde satın alan 3 şüpheli belirlendi. Düzenlenen operasyonla evlerinde gözaltına alınan 3 şüphelinin üzerinden 3 parça halinde 2 gram Metamfetamin maddesi, 3 parça halinde 4 gram Sentetik Kannabinoid maddesi ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı cam pipo ele geçirildi. İşlemleri için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 3 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, haklarında ise “Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan işlem başlatıldı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Suçla mücadelemiz halkımızın da desteği ile aralıksız devam etmektedir” denildi.