Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır’ın tehdit ve silah zoru ile yağmalanması olayında baba Erdal Ç. ve oğlu Muharrem Ç, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bu olayın ardından, Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığına giden B. Çelik ve eşi O. Çelik, abisi Erdal Ç. ve yeğeni Muharrem Ç. tarafından tehdit ve silah zoru ile alıkonularak yağmalanmak istendiklerini belirterek tutuklu sanıklardan şikayetçi oldular.

Bahadır, Erdal Ç. oğulları Muharrem Ç. ve S.Ç’nin kendisinin tehdit ve silah zoruyla 250 bin TL’sini gasp ettiklerini belirterek, Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık ise, toplam 4 sanık hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” suçundan iddianame hazırlamıştı.

Soruşturmayı derinleştiren Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni delil ve tanıkların dinlenmesinin ardından, şüphelilerden Erdal Ç. ve oğlu Muharrem Ç. hakkında gözaltı kararı vermesi ile birlikte, 2 zanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınmışlardı.

Akçakoca Cumhuriyet Başsavcısına verdikleri ifadenin ardından, tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edilen Erdal Ç. ve Muharrem Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Tutuklanmalarının ardından yeni mağdurlar ortaya çıktı…

Öz kardeşi ve yengesini silah zoru ile alıkoymuş

16 Ekim 2020 tarihinde Deredibi Köyü ormanlık alanda meydana gelen olayda ise Erdal Ç. oğlu Muharrem Ç. ile birlikte öz kardeşi B. Çelik ve yengesi O. Çelik’i tehdit ve silah zoru ile alıkoyarak yağmalamak istedi. Tutuklu sanıklarından korktukları ve toplumdan çekindikleri için olayı yargıya taşıyamayan Çelik çifti, Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır’ı yağmalamalarının ardından tutuklanmalarından cesaret alarak, Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.  

Erdal Ç’nin kardeşi B. Çelik Akçakoca Cumhuriyet Başsavcısına verdiği ifadede, eşi ile birlikte tatil için geldikleri Akçakoca ilçesinde, babasının mezarını ziyaret etmek içi Fakıllı Köyüne gittiklerini söyledi. B. Çelik kabir ziyaretinin ardından, köyden ayrılmak istedikleri sırada ağabeyi Erdal Ç. ile karşılaştıklarını ve davet üzerine ağabeyi Erdal Ç’nin evine geçtiklerini ekledi.  Ağabeyi Erdal Ç. ile arasının iyi olmadığını anlatan Bülent Ç. eşi ile evde biraz vakit geçirdikten sonra kaldıkları Akçakoca ilçe merkezinde bulunan apartta geri döndüklerini kaydetti. Aradan biraz vakit geçtikten sona kaldıkları apartta Erdal Ç’nin geri gelerek kendilerine, ‘Oğlum Selim cüzdanını düşürmüş. Köy yoluna geri dönüp arayalım. Bize bu konuda yardımcı olun’ dediğini belirtti. Bunun üzerine kaldıkları apartan, eşi O. Çelik, tutuklu sanıklar Erdal Ç. ve Muharrem Ç. ile birlikte ayrıldıklarının altını çizen B. Çelik, Çiçekpınar Köyü mevkiinde başka bir aracın yanında durduklarını, bu sırada ağabeyi Erdal Ç’nin eşi O. Çelik’in başına silah dayayarak, oğlu Muharrem Ç. ile birlikte kendilerini zorla Deredibi Köyü mevkiinde ormanlık araziye götürdüklerini ifade etti.

Bülent Ç. ifadesinin devamında, alı konuldukları ormanlık arazide Erdal Ç’nin silah ve tehdit yolu ile kendisine ait lüks otomobili üzerine geçirmesini istediğini dile getirdi. Aracın üzerinde ipotek olduğu gerekçesi ile bunun mümkün olmayacağını söylemesi üzerine Erdal Ç’nin Fakıllı Köyü sınırları içinde bulunan kendisine ait arazileri istediğini, bunu yapmaması halinde eşini ve kendisini ölümle tehdit ettiğini ifade etti.

Kendisinin ‘yerlerin tapu devrini sana vereceğim’  demesinin üzerinden, alıkonuldukları alandan yeniden köye geldiklerini, Erdal Ç. ve Muharrem Ç’nin araçtan inmelerinin ardından, köyden ayrılarak kaldıkları aparttaki eşyalarını aldıklarını ve hızla yaşadıkları Antalya iline gittiklerini anlatan B. Çelik, yaşadıkları korku ve baskı ile yaşadıkları evi değiştirdiklerini belirtti. Antalya’da da sürekli Erdal Ç’nin telefonla arayarak kendilerini tehdit ettiklerini savunan B. Çelik, şahısların tutuklanması ile birlikte, Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Eşi O. Çelik ise eşinin ağabeyi Erdal Ç ve oğlu Muharrem Ç. tarafından silah zoru ile alıkonulduklarını, korkulu saatler yaşadıklarını ve kendisinin başına silah dayandığı beyanında bulunarak Erdal Ç, eşi Kevser Ç. ve oğlu Muharrem Ç’den davacı ve şikayetçi olduklarını söyledi.

B. Çelik ve eşi O. Çelik’in bu ifadelerinin ardından, Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı tutuklu sanıklar Erdal Ç. ve oğlu Muharrem Ç. hakkında hazırlanan dava dosyasını derinleştirme kararı aldı.

Olayın mağdurları Çelik çifti ise yaptıkları açıklamada mahkemeye gelerek Ağabey Erdal Ç’nin yüzüne tüküreceklerini söyledi

Ne olmuştu:

https://www.oncurtv.com/asayis/muhtari-gasp-iddiasiyla-orgut-suclamasi-h155661.html

https://www.oncurtv.com/asayis/muhtari-yagmalayanlar-tutuklandi-h156010.html

HABER: Savaş ARI