Olay saat 10:00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Kervan mevkiinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 25 yaşındaki Gülten Kahvecioğlu, ev sahibinin evden çıkartmak istemesi gerekçesi ile kucağına aldığı çocuğu ile birlikte Kervan üst geçide çıkarak intihar girişiminde bulundu.

O an bölgede bulunan ve bebeğin ağlaması üzerine olayı fark eden vatandaşların uzun ikna çabalarının ardından engelli genç kadın aşağı indirdi.

Engelli kadın kucağındaki bebeği ile yakındaki bir işyerine götürülerek, Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi’ne durum bildirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, engelli kadın hastaneye gitme talebini reddetti.

Ekip otosuna alınan genç kadın, işlemleri için Şehit Osman Çatana Polis Merkezine götürüldü.

Ev sahibi evden çıkartmak istemiş…

Olay yerindeki ilk ifadesinde, eşinin de engelli olduğunu belirten Kahvecioğlu, “Ev sahibim evden çıkartmak isteyince çocuğum ile birlikte yaşamıma son vermek istedim. Eşim iş aramak için evde bulunmuyordu. Evden çıkartılırsak gidecek bir yerimiz yok.” dedi.

Genç kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından bebeği ile birlikte Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı sığınma evine yerleştirildi.

Daha önce engelli ailenin yaşadığı dramı Öncü Haber duyurmuştu…

Öte yandan, engelli kadın ve ailesinin çaresizliğini geçtiğimiz yıl aralık ayında Öncü Haber kamuoyuna duyurmuştu.

Eskişehir’den Düzce’ye yerleşmelerinin ardından, nakil nedeniyle aldıkları engelli maaşları kesilen Kahvecioğlu ailesine, Öncü Haber’in devreye girmesi ile Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yardım elini uzatmıştı. Engelli Güray ve Gülten Kahvecioğlu çiftinin çocuklarına ve kendilerine gıda, giyecek, hijyen ve para yardımı yapılmıştı.