İddiaya göre, olay şu şekilde gelişti:  Sakarya’da emekli imam oğlu Mevlüt Özdemir ve gelini S. Özdemir ile birlikte yaşayan, bakıma muhtaç 85 yaşındaki Hanife Özdemir,  gelini tarafından şiddet gördü. Gelini S. Özdemir’in şiddetine daha fazla dayanamayan Hanife Özdemir, emekli imam oğlu Mevlüt Özdemir’e kendisini Gölyaka İlçesine bağlı Açma Mahallesinde oturan kızı Emine Özdemir’e bırakmasını söyledi.

Gölyaka ilçesindeki kızının yanına yerleşen Hanife Özdemir’in vücudundaki morlukları gören kızı Emine Özdemir, büyük bir şok yaşadı. Annesi Hanife Özdemir’e ne olduğunu soran Emine Özdemir, “Mutfağa girdiğim için, kolumdan tutup beni yerlerde sürükledi ve vurdu” cevabını aldı.

Bunun üzerine soluğu Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı’nda alan Emine Özdemir, gelinleri S. Ödemir’den şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine sağlık ekipleri tarafından ambulansla evinden alınan Hanife Özdemir, darp raporu için Gölyaka Entegre Hastanesine götürüldü. Hanife Özdemir ön muayenesinin ardından, taburcu edilirken, Gölyaka Jandarma ekiplerinin haber vermesi üzerine Sakarya Jandarma Komutanlığı ekipleri, E.Özdemir’i ifadesi için evinden alarak, karakola götürüldü.

Emine Özdemir, annesini darp eden S. Özdemir hakkında suç duyurusunda bulundu.