Düzce Merkez'e bağlı Eski Mengencik Köyü'nde ikamet eden M.Y (14), ablası H.Y (16) ve kuzenleri M.Y (15) 20 Kasım Cuma günü evlerinden ayrıldı. Kız çocuklarından haber alamayan aileleri, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, kız çocuklarının gidebileceği adresler ile ilgili aileleri ve arkadaşlarının ifadelerine başvurdu.

Yaşları 18’den küçük 3 kız çocuğunu bulmak için titiz bir çalışma yapan jandarma ekipleri, yaptıkları fiziki takip sonucu Aziziye Mahallesi’nde bir evde olduklarını belirledi. Jandarma ekipleri 3 kız çocuğunu bulundukları evden çıkarırken, içerideki A.Ş. (28 ), U.K. (25), İ.A. (33), B.K.Ç. (35), S.Ö. (32), E. A. (36), V.D. (35), E.D. (29), M.C. (23), B.B. (24) Z.K. (26) ve Y.U. (35) isimli erkek şahısları gözaltına aldı. Şahıslara yönelik yapılan üst ve ikamet aramasında bir miktar uyuşturucu madde ile aparatlar ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli mercilerin kararıyla 3 kız çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait yurda yerleştirildi. Operasyonda yakalanan 12 kişi ise, 6136 SKM’ye muhalefet, uyuşturucu kullanma ve bulundurma, çocuğun alıkonulması suçlamalarıyla yargılanan 12 erkek şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan 12 erkek şahsa koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle 37 bin 800 lira idari para cezası uygulandı.