Düzce merkeze bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Düzce Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir öğretmen idareciye saldırdı.

İddiaya göre; olay 22 Mart Salı günü öğle saatlerinde şöyle yaşandı:

“Düzce Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak görev yapan Bahadır Barış B., makam kapısını çaldığı Müdür Başyardımcısı Atilla Arabacı’ya kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. Odaya giren tarih öğretmeni Bahadır Barış B. bir dakikalık görüşmenin ardından Müdür Başyardımcısı Atilla Arabacı’ya üzerinde taşıdığı bıçakla saldırdı. İdareci yaralanırken, odadan yükselen bağrış sesleri üzerine içeriye giren okul yönetimi ve öğretmenler hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Yardım çağrısı üzerine okula sevk edilen sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası Müdür Başyardımcısı Atilla Arabacı hastanede tedavi altına alındı. Yaralama olayının zanlısı Bahadır Barış B. polis ekiplerince gözaltına alınarak karakola götürüldü. Buradaki ifadesinin ardından zanlı, ‘Yaralama’ ve ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarından adliyeye sevk edildi.” 

Eğitim Bir-Sen’den kınama ve ‘Geçmiş olsun’ mesajı

Bu çirkin gelişmenin ardından Düzce Memur-Sen ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Başkanı Ömer Faruk Çelebi, yazılı bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı.

Okul yönetimine geçmiş olsun dileklerini ileten Çelebi şu ifadeleri kullandı: “22 Mart 2022 Salı günü özel görüşme bahanesi ile müdür başyardımcısı odasına giren öğretmen B.B.B. birkaç dakikalık görüşme ve çay içilmesinin ardından herhangi bir tartışma olmadan Müdür Başyardımcısı Atilla Arabacı’ya saldırarak darp edip bıçakla yaralamıştır. Öğretmenin saldırısı sırasında yükselen sesler ile Müdür Başyardımcısı Atilla Arabacı’nın odasına giren okulun idareci ve öğretmenlerinin zamanında müdahalesi ile daha kötü sonuçların ortaya çıkması önlenmiştir. Bu menfur olaydan dolayı darp edilip yaralanan Müdür Başyardımcısı Atalay Arabacı ve Ömer Seyfettin Akdoğan İHL öğretmen, idareci ve personeline geçmiş olsun diyoruz.”