Akçakoca’da gazeteci Özhan Kızıltan’ın, yaptığı bir haberden dolayı bir grup tarafından yolu kesildi. Gurupla Kızıltan arasında oluşan arbede den  sonra Kızıltan belinden çıkarttığı silahla ortalığa ateş etmeye başladı. Kurşun gurup  içinde bulunan Mustafa Turan İsimli şahsa isabet etti.

Olaydan sonra Polis olay yerine geldi. Silahı ile polisi bekleyen Özhan Kızıltan silahını polise teslim ederek teslim oldu. Olay yerine gelen iki polis memuru zanlıyı gözaltına alma esnasında toplanan gurup polisin gözü önünde saldırıya uğradı.

Kızıltan’ın silahından çıkan kurşunla yaralanan Mustafa T. 112 Acil Servis Ambulansı ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve uygulama hastanesine kaldırıldı.

Bunun üzerine polisi arayarak durumu bildiren ve silahını polis ekiplerine teslim eden Kızıltan, olay yerine gelen polislerin gözü önünde önünü kesen grubun saldırısına uğradı. Grubun topluca saldırısı esnasında Linç girişiminde yaralanan Kızıltan Akçakoca Devlet Hastanesine kaldırılırken, polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Polis ekiplerinin olay yerine Özhan Kızıltan tarafından çağırıldıktan sonra olay yerinde yaklaşık on dakika boyunca bekleyip  ve polisin olay yerinde Kızıltan'ın silahın teslim almasından akabinde gerçekleşen saldırı ile ilgili çevrede mobese kayıtlarının inceleneceği öğrenildi. Kızıltan kurşunlamadan sonra on dakika polisi bekletip polis geldikten ve zanlıyı gözaltına aldıktan sonra darp edilmesi ile ilgili ayrıca bir soruşturma yapılması bekleniyor.

Olayın Çuhallı Çarşısında Çay Ocağı işletmeciliği yapan İngiliz Kemal olarak bilinen bir işletmecinin işyeri ile ilgili yaptığı haberden kaynaklandığı öğrenildi.

Öte yandan çay ocağının Belediye tarafından ruhsatsız çalışmasına göz yumulduğu işletmecilerin Başkan Okan Yanmaz'la aralarında hukuklarının olduğu iddia edildi.