Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki huzur ve güven ortamını sürdürmek için 4 ilçede şok uygulama yaptı. Cumayeri, Gümüşova, Gölyaka ve Çilimli’de yapılan uygulamaya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Asayiş, resmi ve sivil ekipler ile ilçe polisleri katıldı.                       

Cumayeri ve Gümüşova ilçe merkezlerinde saat 21.30 ile 00.30 saatleri arasında yapılan uygulamada, ilçe merkezinde 6 işyeri kontrol edilerek arama yapıldı. Herhangi bir olumsuzluk ve suç unsuruna rastlanmadı. Toplamda 79 şahsın üst araması ve Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu yapıldı. Suç unsuruna ya da aranması olan şahsa rastlanmadı.

Gümüşova ilçe merkezinde de 6 işyeri kontrol edildi. Toplamda 30 şahsın üst araması ve GBT sorgusu yapıldı. 1 şahsın Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosunca “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan arandığı tespit edilerek Gümüşova ilçe ekiplerine teslim edildi.

Gölyaka ve Çilimli ilçelerimizde yapılan asayiş uygulamasında toplam 10 işyeri denetlenirken 162 kişi sorgulandı. 1 işyerine “müşterilerine alkol aldırmak ”tan, 1 işyerine de “sigara içirmekten” tutanak düzenlendi. 2 Kişiye sigara içmekten Kabahatler kanununa göre işlem yapıldı.

Çilimli’deki uygulamada Ferit Y. isimli şahsın üzerinden 1 adet el yapımı 7.65 ruhsatsız tabanca ve 6 adet mermi yakalandı. Gölyaka’da ise İbrahim Ö. isimli şahıstan ruhsatsız Av Tüfeği ve 1 adet fişek ele geçirildi.

Emniyet güçleri halkın huzur ve güveni için bu tür uygulamaların sıklıkla devam edeceğini bildirdi.