Bahar ayının gelmesiyle başlayan tarım sezonunda, traktör ve pat pat diye tabir edilen tarım araçları ile birlikte tarlasında çalışmaya giden çiftçiler, köy yolları ve engebeli arazilerde tehlikeli koşullarda ilerliyor. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen traktör ve pat pat kazalarında, çok sayıda vatandaş can verirken, çok sayıda vatandaş ise yaralanmıştı.

Bu durumu göz önünde bulunduran Düzce İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, Akçakoca’ya bağlı Tepeköy, Altınçay, Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek, Cumayeri İlçesine bağlı Dokuzdeğirmen, Çilimli İlçesine bağlı Yenivakıf ile Aynalı Köy yollarında, traktör ve pat patlara yönelik özel trafik denetimi gerçekleştirildi.

 Yapılan denetimlerde 146 tarım aracı ve sürücüsü kontrol edilirken, eksik evrakı bulunan 22 araca ise 21 bin 683 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 4 araç trafikten men edilirken, icra nedeniyle araması bulunan bir traktör ise bağlandı.

Traktör ve pat patlara yönelik denetimlerin can ve mal kaybının önüne geçmek için bahar ve yaz ayları boyunca artarak devam edileceği bildirildi.