Yoğun kar yağışının ardından sağanak yağmurun etkisi altına giren Düzce’de olumsuzluklar da beraberinde geldi. Karla yumuşayan toprağa düşen yağmur il genelinde yaklaşık 100 noktada büyüklü küçüklü heyelana neden oldu.

Akçakoca-Karasu yolu heyelan nedeniyle ağır araç geçişine kapatılırken özellikle yüksek kesimlerde bulunan köy yollarından benzer haberler geldi.

4 köye giden yol kapandı

Beyköy’den 4 köye ulaşım sağlayan yolda heyelan meydana geldi. Samandere, Özyanık, Çatalçam ve Çakırsayvan köylerine giden yol ulaşıma kapandı. Köylere alternatif güzergâhlardan araç giriş çıkışı devam ederken kayan toprak yığınlarının elektrik direklerine de zarar vermesi sonucu elektrikler de kesildi.

‘100’e yakın heyelan meydana geldi’

Öncü Haber’e konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, son 2 günde il genelindeki farklı noktalarda büyüklü küçüklü toplamda 100’e yakın heyelan yaşandığını söyledi. Günal, “Acil olanlara anında müdahale ederek kapalı yolları açmak için çalışıyoruz. Bazı noktalarda ise kayan bölgenin altındaki tabaka halen yumuşak olduğu için beklemek gerekiyor.” dedi.

Yüksek kesimlerde dikkat!

Kar ermeleriyle birlikte meydana gelen heyelan sayısının artabileceğini kaydeden Günal, “Biz sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız da risk durumlarına karşı dikkatli olsun. Zaman içinde özellikle kar yağışının daha yoğun olduğu yüksek kesimlerde benzer durumlar yaşanabilir.” diye konuştu.