Türkiye’nin kanayan yarası olan ve son dönemde de Düzce’de de artış gösteren kadına karşı şiddet olaylarının önüne geçilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda 2022-2025 yılları arasında atılabilecek adımların görüşülmesi için Düzce’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonu ve ilgili kurumların katılımıyla ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yerel Eylem Planı Hazırlama Çalıştayı’ yapılacak.

Yarın başlayacak olan ve 3 gün sürecek çalıştay Düzce Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede şiddete sıfır tolerans ilkesiyle, 30 Ağustos’ta yürürlüğe giren 4. Ulusal Eylem Planı ışığında Düzce’deki şiddet olayları değerlendirilerek, ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla yerel yol haritası belirlenecek.

Çalıştayda son hali verilecek olan İl Eylem Planı, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın başkanlığında yapılacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı’nda görüşülerek karar bağlanacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN