Çin'in Vuhan kentinde ortaya yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele dünya genelinde sürerken, Düzce’den de umut verici haberler gelmeye devam ediyor. Koronavirüse yakalanan 74 yaşındaki Bayram Kısakol, hastalığı yenerek bugün taburcu edildi.

11 gün önce yüksek ateş nedeniyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne başvuran Kısakol’a yapılan koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Bunun üzerine Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde gözetim altına alınan Kısakol, 2 gün yoğun bakım ünitesinde kalmasının ardından buradan Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

11 gün Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altında tutulan Kısakol’a yapılan testlerin negatif çıkmasının ardından bugün doktor ve hemşerilerin alkışları arasında taburcu edildi.

Sağlık çalışanlarına teşekkür etti…

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kısakol, “Çok şükür bu hastalığı yendim. Allah devletimize, doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza zeval vermesin. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Yoğun bakımdan servislere alınan hastalarımız var…”

Düzce Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Elif Yılmaz, korona ile mücadelede Düzce’nin iyi durumda olduğunu söyledi.

Yoğun bakımdaki tedavinin ardından normal servislere alınan çok sayıda hastanın olduğunu ifade eden Dr. Yılmaz, “Bugün Bayram amcamızı taburcu ediyoruz. 74 yaşında ki amcamızın iyileşmesi bize umut verdi. Bu hastamızın sağlık kontrolleri artık evinde takip edilecek. Koronavirüs salgını ile ilgili mücadelede Düzce’nin iyi durumda olduğunu belirtmek isterim. Yoğun bakımda yatan ve durumu iyi olan hastalarımız var. Bu hastalığı yenen çok sayıda hastalarımız var. Bunlarda bize umut veriyor.” diye konuştu.