Düzce’den sayıları gittikçe artan başıboş sokak köpeklerinin neden olduğu tedirginlik de gün geçtikçe büyüyor. Köpekler nedeniyle vatandaşların sokakta yürümeye bile korkmaya başladığı adres bu kez Bahçeşehir 7. Bölge oldu.

Vatandaşlar küçük çocuklarının eğitim aldığı Bayraktepe Anaokulu’nun önünü mesken tutan köpeklerden ve sorunun çözümüne yönelik yaptıkları başvurulardan yanıt alamamaktan şikayetçi oldu.

‘Okul yolu, köpek dolu’

0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na kendilerine her sabah ve akşam dehşeti yaşatan köpeklerin fotoğraflarıyla birlikte ulaşan bir veli, “Burası Bahçeşehir Bayraktepe Anaokulu’nun önü. Burada her gün böyle onlarca köpek var. Çocuklarımızı bırakırken alırken korkuyoruz ki 5 yaş ve altı çocuklar bunlar.” sözleriyle durumdan yakındı.

‘İlla bir çocuğun canı mı yanmalı?’

Düzce Belediyesi’ne defalarca müracaat etmelerine karşılık atılan bir adım olmadığını savunan vatandaş köpeklerin insanların üzerine yürüdüğünü belirterek, “Her türlü şikayet, telefon hepsini yaptık ama kesinlikle ilgilenen olmadı. Bu köpekler sakin ve uslu da değil biri havlayınca hepsi bir havlayıp üstümüze yürüyorlar. İlla bir çocuğun canımı yanmalı?” dedi.

Korkulu ve endişeli vatandaşlar, gözlerinden sakındıkları evlatlarının eğitim aldığı okulun önündeki bu duruma bir an evvel bir çözüm bulunmasını istiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN