İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Düzce’de yürüttüğü Atık Su Projesi, çalışmaların devam ettiği mahalle ve köy sakinlerine verilen vaatlerin yerine getirilmemesi üzerine çalışmalar sekteye uğradı. Merkeze bağlı Darıcı Mahallesi ve Sinirci Köyü sakinleri, İSKİ’nin çalışmalarda bozduğu yolları tamir etmemesi üzerine, ayaklandı.

Bozulan yollarda aşırı derecede toz olması nedeniyle cam ve kapı açamadıklarını belirten Darıcı Mahallesi ve Sinirci Köyü halkı, her iki muhtarında kapısına dayandı. Bunun üzerine İSKİ’nin Düzce’deki yetkilileri ile görüştüklerini belirten Darıcı Mahallesi Muhtarı Yavuz Bayraktar, İSKİ yetkilisinin kendisine tehdit mesajı attığını savunarak, çalışmaları durdurma kararı aldıklarını söyledi.  

“İSKİ BİZİ MAĞDUR ETTİ…”

Daha önce İSKİ ile yaptıkları görüşmelerde, çalışmaların Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacağını ve yolun asfaltlanacağı sözünü aldıklarını, ancak bugün kadar hiçbir şekilde kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını kaydeden Muhtar Bayraktan, “Biz maalesef bu Kurban Bayramında, düzgün bir bayram geçiremedik. İSKİ bizi çok mağdur etti. Atık Su Projesi ile ilgili bize geldiler, 1 yıl önce. Dediler ki; Darıcı Mahallesinden, Kaynaşlı ilçesine kadar olan kısmı ile ilgili çalışma yapacaklarını söylediler. Biz hizmet yapılsın istiyoruz, yalnız Ocak ayından beri kazdıkları yerlerin geriye kalan kısımlarında hiçbir şey yapamıyoruz. Bizim Sinirci Köyü Muhtarı ile beraber, gitmediğimiz yer de kalmadı. Bütün yetkilere bu konu ile ilgili şikâyetlerimizi dile getirdik. Ama İSKİ sürekli bizi atlatıyor. Bayrama kadar, yolu asfaltlayacakları yönünde söz vermişlerdi, ama asfaltlamadılar. Ben de bu yüzden çalışmaları durdurmak zorunda kaldım. Mahallemizde kimse pencere, cam ve kapı açamıyor, arabalar gidemiyor. Yani ben anlayamadım bu işi. Bir de İSKİ’nin buradaki yetkilileri, ben şikâyet ettiğim zaman bana tehdit içerikli mesaj gönderiyorlar. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar seslenmek istiyorum; İSKİ özellikle beni, mahalle halkı ile karşı karşıya getirdi. Vatandaşlarımızın evinin önüne giriş yok, her taraf toz” diye konuştu.

“İSKİ’NİN BİZE YAPTIĞI ZULÜM GÖRMEZEDEN GELİNİYOR”

Konuşmasının devamında İYİ Parti İSKİ Koordinatörü Ender Çakar’a da tepki gösteren Bayraktar, “Aydınpınar Caddesinden itibaren, bütün benim mahallemi kazıyorlar. Kazılıp, kapatılan bölgelerin asfaltı berbat bir durumda. İYİ Parti’nin İSKİ’nin koordinatörünü olduğunu söyleyen Ender Çakar diye bir vatandaş bizden özür diledi, ama bu sorunun devamını onlar bile getiremedi. Bilemiyorum, arkadaş nasıl bir Düzce sevdalısıysa, İSKİ’nin bize yaptığı zulmü görmezden geliyor. Artık bizim canımıza tak ettiği için çalışmaları durdurmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

“İSKİ SÖZÜNÜ TUTANA KADAR ÇALIŞMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Yürütülen çalışmalar nedeniyle köylerinde yol namına bir şey kalmadığını ifade eden Sinirci Köyü Muhtarı Muzaffer Demirel ise, İSKİ’nin kendilerine verdiği sözleri yerine getirene kadar çalışmalara izin vermeyeceklerini kaydetti.

HABER: Savaş ARI