2021 yılının Mart ayında Düzce şehir merkezinde faaliyet gösteren ve Erdoğan Poyraz’ın sahibi olduğu Hanedan Kafe isimli işyerinin Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, yangın merdiveni olmadığı gerekçesi ile ruhsatı iptal edilmişti.

Ruhsatın iptal edilmesinde eski ortağı AK Partili Düzce Belediye Meclis Üyesi Sinan İnan ile o dönemde Düzce Belediye Başkan Yardımcısı olan ağabeyi Sinan İnan’ı sorumlu tutan Erdoğan Poyraz, soluğu Bolu İdare Mahkemesinde aldı.

Mahkeme süreci devam ederken, dosya Arabuluculuk Daire Başkanlığına gönderildi. Tarafları uzlaştırmak için ise Arb. Av. Ali Dilber görevlendirildi. Av. Dilber, Tarafları uzlaştırmak için AK Partili Belediye Meclis Üyesi İnan ve Erdoğan Poyraz’ı ofisine davet etti. İnan, görüşme sırasında AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Bayram Ali Kubilay’ın da olduğu bir ortamda Erdoğan Poyraz’a küfür ve hakaret etmeye başladı. Bu duruma sinirlenen Poyraz ise, soluğu yeniden Düzce Adliyesi’nde aldı. Görülen davada, Mahkeme AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sinan İnan’ı suçlu bularak, İnan’a idari para cezası verilmişti.  

İnan’a bir kötü haberde Bolu İdare Mahkemesi’nden

Düzce Belediyesi’nin ruhsat iptaline ilişkin Bolu İdare Mahkemesi’nde görülen davada ise karar çıktı. Yapılan incelemeler ve Erdoğan Poyraz’ın sunduğu belgeler sonucunda Bolu İdare Mahkemesi Düzce Belediyesi’nin uygulamasına yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bu kararın ardından ise gözler, AK Partili Düzce Belediye Meclis Üyesi Cihat İnan ve o dönemde Düzce Belediye Başkan Yardımcısı olan ağabeyi Düzce Belediyesinde görevli Sinan İnan’a çevrildi.