Öncü Medya Haber Genel yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Öncü TV ve Öncü Radyo ortak yayınında ‘Yorumlu-yorum’ programında Düzce gündemini değerlendirmeye ve çarpıcı tespitlere imza atmaya devam ediyor.

Programın pazartesi günkü bölümünde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve koronavirüs pandemisi döneminde ekonomik açıdan zor günler geçiren esnafın sorunlarını gündemine alan Ünsal, yine Düzce’ye yön veren yorumlara imza attı.

“ÖZLÜ BAKANLIK YAPMIŞ KIYMETLİ BİR DEĞER”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün daha önceki dönemde sanayi bakanlığı yapmış kıymetli bir değer olduğunu belirten Ünsal, “Bu nimet mi, külfet mi noktasında; bugünlerde bir bilinmezlik yaşıyoruz. Sayın Özlü, naif, memlekete hizmet etmek isteyen bakanlıktan belediye başkanlığına geçmiş bir değer. Eğer bugün Özlü gibi bir belediye başkanımız olmasaydı nasıl bir halde olurdu belediye onu bilmiyoruz” diye konuştu.

“KONURALP’TEKİ MUHTARLIK İÇİN İZİN İSTENDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Konuralp bölgesinde inşa edilen muhtarlık binasının ‘sit alanı olduğu’ gerekçesiyle Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurumu tarafından yıkım kararı alınmasıyla ilgili konuşan Ünsal, “Kasabada bir muhtarlık yapıldı ancak sit alanı olduğu için işlem yapıldı. Şuna odaklanalım, anıtlar kurulundan izin almadan buraya bu bina yapılmaz. Yapılması noktasında, tasarruf noktasında ricada bulunulduğunu, istekte bulunduğunu biliyoruz. Düzce için büyük projeler üretmeye çalışan bir insana, istenmesi,  talep edilmesi nimet olan bir insanın rencide edilmesi anlamına geliyor.  Herkes isteyebilir ama gerek vizyon olarak, gerek misyon olarak Düzce’ye değer katması gerekir” dedi.

“GÜNDE 17-18 SAAT ÇALIŞAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR”

“Küçücük bir iş için, basit bir iş için ya da olmaması gereken bir iş için koskoca bir vizyonu istismar etmenin anlamı yok” diyen Ünsal, “Bize bu haberi yapmamızla ilgili bir takım eleştiriler de geldi. Bakan bey zarar görür diye, peki niye mahalle baskısı yaptınız? Düzce’nin hava kirliliği sorunu var, su sorunu var, yaşam alanlarında, millet bahçelerinde belediye devrede. 17-18 saat çalışan belediye başkanımız var! Şimdi 2,5 sene sonra Sayın Özlü’nün belediye başkanı olacağına ben ihtimal vermiyorum. Bundan sonra, lütfen; belediye başkanı otursun projelerini yapsın ve hizmetleri neticeye ulaştıracak adımlar atsın! Her gün bizimle otursa çay içse, ne elde edeceğiz? Egolardan başka bize ne faydası olacak?” diye sordu.

“KAYIKÇI, ‘VEKİL YILMAZ’DAN BAŞKA DERDİMİZİ PAYLAŞAN KİMSE YOK’ DEDİ”

Mart 2020’den bu yana hayatın her alanını olumsuz etkilemeye devam eden ancak getirilen zorunlu tedbir ve kısıtlamalar nedeniyle en çok esnaf kesimini vuran yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınının etkililerine karşı esnafa sahip çıkılmadığını savunan Ünsal, “Ozan Yahşi yakın zamanda programımıza katıldı, Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı da telefonla bağlandı ve söylenenlerin arkasında olduğunu söyledi. Yapılan kendisine eleştiri olsa da makul ve mantıklı karşıladığını söyledi. TBMM toplantılarında Ümit Yılmaz’dan başka bizi arayıp ta derdimizi paylaşan başka kimse yok dedi.” diye konuştu.

“DÜZCE KALA KALA BİR VEKİLE KALMIŞ, BİRİLERİ DUYARSIZ KALIYOR”

“Bir tek Ümit Yılmaz mı var?” diye soran Ünsal, “Ondan başka da bu dertle, kimse dertlenmiyorsa veya dertleniyor da biz bilmiyorsak, kamuoyu bilmiyorsa… Kala kala bir milletvekiline kalmış Düzce… Birileri bu işe duyarsız kalıyor…” dedi.

“DÜZCE DEĞERLERİNİN KIYMETİNİ BİLMİYOR”

Ünsal programı, “Köroğlu ve Ayvaz kıssasında olduğu gibi biz birbirimizle olan hesaplarımızı bitirmezsek, değerleri değer olarak ortaya koyup, uzlaşarak, ayrı düştüğümüz konuları arka plana bırakıp bir olamazsak, bizden 10 sene sonra da herkes aynı şeyleri konuşur. Düzce değerlerinin kıymetini bilmiyor, değerlerinin imkanını bilmiyor. Nerede olduğunun farkında olan insanlara ihtiyacımız var” mesajıyla bitirdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN