Cuma akşamları Öncü TV ekranlarında yayımlanan, Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programının bu haftaki konuğu DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı oldu. Kayıkçı, Düzce’nin önemli isimleri hakkındaki düşüncelerini programda açıkladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye övgüler yağdıran Kayıkçı’nın eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile ilgili “Günahıyla, sevabıyla severim” cümleleri de dikkat çekti.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü

Özlü’nün çürük işlerle işi olmadığı söyleyen Başkan Kayıkçı, şu ifadeleri  kullandı,

“Çok akıllı, çok dengeli, kuralcı, aşırı çalışkan, çürük işlerle işi olmaz ama yanında çalışan insanlara da Allah yardımcı olsun, çok çalıştırır. Diyeceğim dürüst, helalzade, çok değerli teknik bir insandır.”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli

Kayıkçı, ‘arkadaşım’ dediği Dertli için şunları söyledi,

“Arkadaşım, iş adamı, düzgün bir kardeşimiz çok akıllı ve zeki. Hiçbir şeyi unutmaz.”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er

Geçen günlerde koronavirüse yakalandığını açıklayan Er hakkında ‘geleceği iyi olan birisi’ ifadelerini kullanan Kayıkçı sözlerine şu şekilde devam etti,

“Çok değerli, şöyle söyleyeyim dürüst diye duyuyorum. Kendisiyle çok teşviki mesaim yok. Çok tanımıyorum ama değerli ve çok düzgün bir olduğunu duyuyorum kendisinin. Geleceği olan birisi yani siyasette de geleceği iyi olan birisi.”

Düzce Valisi Cevdet Atay

Kayıkçı, Vali Atay hakkında şu ifadeleri kullandı,

“Rabbim bizi ona sevdirsin diyorum. İnsani olarak çok farklı, insancıl yapısı çok yüksek bir insan. İyi bir devlet adamı.”

 Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin

Kayıkçı, “10 numara adam. Ona yakışır o isim,” dedi.

Düzce İl Müftüsü Rüstem Can

“İyi bir sofi, iyi bir idareci.”

Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu

Karslıoğlu’na ‘abi’ diyen Kayıkçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Karslıoğlu uzun yıllardır tanıdığım ama çok yakın ve yiyip içmişliğim olmayan, borsada işini iyi yaptığı söylenen büyüğümüz.”

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu

“Kardeşim.”

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır

Çakır için AK Parti’nin Düzce’deki ilk kurucusu olduğunu ifade eden Kayıkçı, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü,

“Daha önce de milletvekilliği yapmış. Şu anda da milletvekilimi. Bazı çıkışlarını çok beğendiğim milletvekilimiz.”

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu

“Küçük kardeşim dersem kimse bana alınmasın. Çok severim, dürüst bulurum, çalışkan bulurum kendisini. Ama biraz daha pişecek. Çabuk sinirlenmemesini tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

Düzce Kent Konseyi Başkanı Avukat ve Arabulucu Ali Dilber

 Dilber için her türlü siyasi anlayışla iyi geçinen biri olduğunu ifade eden Kayıkçı,

“Düzce’de 5 dönem baro başkanlığı yapmış, her türlü siyasi anlayışla çok iyi geçinen, Düzceli’nin gerçekten iyi tanıyanının çok sevdiği, fakat şöyle söyleyeyim Düzce’de emeği olsun istediğim, siyaset üstü yetişmiş, dürüst, değerli, dengeli, çok iyi bir aile reisi, çok iyi bir yöneticidir kendisi.”

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan

Belediye başkanlığında Demircan’ın çok iyi gittiğini söyleyen Kayıkçı,

“Yakup Bey tabii eski esnaf olduğu için bizimle de esnaflık mesaisi yapmış, düzgün bir kardeşimiz.  Çok merakla, hevesle, heyecanla belediye başkanlığına seçildi ve iyi gidiyor.” Dedi.

Düzce Belediye Meclis Üyesi Bayram Ali Kubilay

“Bayram Abiyi değerli buluyorum. O bana ben de ona abi derim. Ben de bilmiyorum ondan büyük müyüm yoksa o mu büyük onu da bilmiyorum ama Bayram Ali Kubilay, Düzce’de kendi  işinin dışında Düzcespor’a da emek vermiş, değerli bir insandır.”

Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş 

Keleş’in esnafı dinlemediğini dile getire Kayıkçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Mehmet Keleş, tabii yıkıntılardan sonra Düzce’nin ayağa kalkmasında çok emeği var. Düzce’de, gözü çok kanunu, hukuku görmeden önünü açmaya çalışan bir belediye başkanlığı yapmış kardeşimiz.  Biliyorsunuz ki bir dönem ara verdi. İkinci bir dönem daha geldi kendisi. Ben Mehmet Keleş’i severim yani. Günahıyla, sevabıyla severim. Onun insani yapısı farklı, ben siyasi yapısını bilemem. Ben siyaset dışına giremem yani. Benim rengim belli, şeklim belli. Ben devletçi, milletçi insanım ama biraz daha bizle çalışsaydı ömrü çok daha uzun olurdu. Esnafı dinlemedi.”

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı

Ertan Taşlı iyi bir yönetici. Ben ona teşekkür ediyorum, Düzce’de bugüne kadar kredi anlamında şu anda biliyorsunuz birlik başkanı kendisi. Düzce’yi de, Bolu’yu da aynı hizada tutmaya çalışıyor. Şu kredilerde bizim hiç kafamızı yere eğdirmedi. İyi bir yönetici. O da kardeşim.”

İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar

Acar’ın iyi bir yönetici olduğunu söyleyen Kayıkçı, şu ifadeleri sözlerine ekledi,

“İş-Kur’la da tabii bizim bağlantımız var, çalışmalarımız var, İş-Kur’la beraber model çalışmalar yaptık.  İyi bir yönetici, iş dünyasından gelmiş akıllı bir adam. Yani şu anda yerini hak ederek dolduruyor diyebilirim.”

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit

Yiğit’in biraz içine kapanık biri olduğunu ifade eden Kayıkçı, sözlerine şu şekilde devam etti,

“Milli eğitim müdürümüz, biraz içine kapalı bir yapısı olmasına rağmen çok teknik bir insan. Medyayı çok sevdiğini düşünmüyorum. Sosyal medya hesabını takip ediyorum. Kendisiyle, ben eğitim tarafında olmadığım için ikili ilişkilerimiz az oldu fakat bazı işler getirdiğimizde çok dikkat eden, mücadele eden, iyi bir milli eğitim müdürü.”

Bolu eski Milletvekili Necmi Hoşver

Hoşver’in amca ve dayısının çok samimi bir dostu olduğunu söyleyen Kayıkçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü,

“Necmi Hoşver buraya çok büyük bir iz bırakmış. Düzce Üniversitesi’ni, Tıp Fakültesini Düzce’ye kazandırmış. Gerçi her yerde üniversite var ama Düzce Üniversitesi’ni, belki 7-8 sene belki de 10 sene erken kazandırmış bir büyüğümüz. İyi bir siyasetçi, iyi bir abi. Bize abilik yaptı zamanında, yani Necmi abiyi ben çok severim.”

Sadullah Ünsal

Ünsal için iyi bir basın mensubu olduğunu söyleyen Kayıkçı, şu ifadeleri kullandı,

“Sadullah Ünsal çok zeki, iyi bir milliyetçi, eski Osmanlı sevdalısı, yani tarihine sevdalı ama arada gıdıklamayı seven bir yapısı var. İyi bir basın mensubu.”

Mustafa Kayıkçı

Gariban bir adam olduğunu söyleyen Kayıkçı, sözlerine şu ifadelerle devam etti,

“Allah’a şükürler olsun maddi olarak garibanlığımız yok çünkü öyle gariban bir yapıdan gelmiyorum. Tabii ki sefil büyüdük ama yaşta 60 oldu yani çalışa çalışa bir yere geldik. 3 tane de kız çocuğum var, evlendirdim bunları hallettik.”