Düzce, 23 aradan sonra bu kez 5.9 şiddetindeki deprem ile sarsıldı. Çarşamba günü sabaha karşı saat 04:08 sıralarında meydana gelen depremde, birçok binada hasar oluştu. Meydana gelen hasarlar nedeniyle evlerine girmeye korkan vatandaşlar, sokaklardaki sessiz bekleyişlerini sürdürüyor.

Depremde evi hasar gören Akpınar Mahallesi Sakinlerinden Metin Gün’ün iddiasına göre ise ailesi ile kalmak için AFAD’a yaptıkları çadır başvurusunun kabul edilmedi. AFAD yetkilileri tarafından kendilerine Millet Bahçesi’ne kurulan çadırlarda kalmaları gerektiği söylendiğini belirten Gün,  “Depremden çok etkilendik evimizi görüyorsunuz, yaşanılacak halde değil. Bugün geldiler ağır hasarlı değil diye kayıt verdiler. Bende bugün Valiliğe gidip orada ki AFAD biriminden çadır talebinde bulundum. Onlarda bana bize çadır veremeyeceklerini, çadır kentler kurduklarını ve buraya gelmemiz gerektiğini söylediler” dedi.

Fakat benim burada hayvanlarım var araçlarım var, evimin eşyası var, kapım açık, camlarım kırık. O zaman hırsızlara davetiye çıkarılmış olur. Bizde kendi imkanlarımızla burada naylondan çadır kurduk. Kışı böyle geçireceğiz, ama benim kızdığım nokta; şu an ben Düzceli değilim dışardan gelmişim. Dışarda ki vatandaşlar benden daha iyi yaşıyorlar. Çadırlarda bile öncelik mültecilerin. Orada ki arkadaşlara bize yardımcı olunuz dediğimizde, ‘Biz devletin dediğinden dışarı çıkamayız’ dediler. İyi de gayrimeşru bir şey istemiyoruz ki, sadece çadır istiyoruz. Bize sahip çıkan yok bir vergi veriyoruz, var mı sahip çıkan? Sizde gördünüz” dedi.