Düzce Üniversitesi’nin sosyla medya sayfalarından da canlı yayınlanan programda Rektör Çakar’a, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Erdem Okumuş sorularıyla eşlik etti.

2006 yılında kurulan Düzce Üniversitesi’nin; 3 fakülteden 14 fakülteye, 3500 öğrenciden 33 bin öğrenciye ulaşarak hızla büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çeken Rektör Çakar, yenilikçi, dinamik ve enerjik Düzce Üniversitesi’nin, YÖK ve Kalkınma Bakanlığı’nın başlattığı “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında da sağlık ve çevre alanlarında ihtisas üniversitesi seçildiğini ve bu alanlarda katma değerli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Düzce Üniversitesi’nin; Açık Kapı, Açık Kampüs, Açık Ders gibi halka açık uygulamalarla öncü yükseköğretim kurumu olduğunu belirten Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en temel unsurları; şehirle, bölgeyle bütünleşmesi, bilgiyi üniversiteye hapsetmeyip üretilen bilgiyi bölgeyle paylaşması şeklinde açıkladı.



Düzce Üniversitesi’nin 100’den fazla öğrenci topluluğuna sahip olduğunu ifade eden Rektör Çakar, yıl boyunca birçok sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Düzce Üniversitesi’nin yurt dışı değişim programları kapsamında 170’in üzerinde uluslararası iş birliğinin bulunduğunu dile getiren Çakar, 30 farklı ülkeden 500’den fazla uluslararası öğrencinin de eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi’nin  sosyal medya platformundan gelen soruları da yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, tercih döneminin ilk gününde; Düzce Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetleri, sosyal aktiviteleri, uluslararası değişim programları, kampüs yaşamı, öğrencilere sunulan sosyal, kültürel, bilimsel ve mesleki imkanların yanı sıra ulaşım ve konaklama gibi birçok konuda üniversite adaylarının merak ettikleri soruları cevaplayarak Düzce Üniversitesi ile ilgili birçok aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.

Haber: H. DURNA