Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, konuk olduğu AA Spor Sohbetleri'nde spor turizminin önemi, Türkiye'nin bu alandaki avantajları ve raftingin sporla terörü yok etme projesindeki yerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Raftingi yayma hedefinin yüzde 60'ını gerçekleştirdiklerini belirten Yardımcı, "Raftingin içinde sevgiyi barındırdık. Raftingin içinde dostluğu kardeşliği barındırdık. Sporla terörü yok etme projesi kapsamında buna proje olarak bakmadık. Şırnak'ta, Çukurca'da, Bahçesaray'da şampiyonalar yaparak devletimizin sıcak elini uzattık." diye konuştu.

Düzce’de günde 10 bin kişi rafting yapıyor

Yardımcı, suyun Türkiye'nin doğusunda şehirlerde bir değer olduğunu kendilerinin de bunu önce sportife sonra da sportifin yansıması turizme çevirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Antalya'da sezonda günde 40 bin, Rize'de 15 bin, Düzce'de 10 bin, iki sene önce başlanılan Van'da 5 bin kişinin rafting yaptığı söyledi.

Binler rafting için Düzce’ye geliyor

Cumayeri’nde Melen Çayı üzerinde rafting yapmak için Ankara'dan günde 3 bin, İstanbul'dan 5 bin kişinin Düzce'ye gittiği bilgilerini veren Yardımcı, buna dış turizmin de eklenmesi durumunda spor turizminin Türkiye için ne kadar büyük bir ekonomik girdi sağlayabileceğinin daha iyi kavranabileceğini ifade etti.

Öncü Haber Merkezi / AA