17 günlük tam kapanmanın 29 Nisan akşamı başlamasının ardından Düzce sokakları sessizliğe bürünürken haftalardır yükseliş eğiliminde olan günlük vaka sayısındaki düşüş sürdü. Tam kapanmanın ilk gününde son günlerde düşüş eğilimi gösteren günlük vaka sayısı uzun bir aranın ardından 200’ün altını gördü.  

30 Nisan günü yeni tip koronavirüs şüphesiyle hastanelere başvuran 1.100 vatandaştan COVİD-19 testi alındı. 191 vatandaşın testinin pozitif çıkmasının ardından izolasyon süreçlerine başlandı. Bu verilerle Düzce’de yeni tip koronavirüse yakalananların sayısı 37 bin 573’e ulaştı.

Dün salgın kaynaklı can kaybının olmadığı kentte toplam vefat sayısı 162 olarak sabit kaldı. Öte yandan durumu ağır olan 37 kişinin yoğun bakım ünitelerinde tedavileri sürüyor. Entübe işlemi uygulanan 17 vatandaş ise müşahede altında tutuluyor. Düşüşün sürdüğü kentte aynı gün 248 kişi daha virüsü yendi. Salgına yakalanıp atlatanların sayısı 35 bin 60’ı gördü. Düzce’de an itibariyle evlerinde veya hastanelerde tedavisi süren aktif vaka ve hasta sayısı ise 2 bin 351’e geriledi.

10-16 Nisan haftasında günlük vaka sayısının 2021 yılının en yüksek noktasına ulaştığı Düzce artış oranında Türkiye’nin zirvesinde yerleşmişti. Geçen haftadan itibaren Ramazan ayı için getirilen tedbirlerle vaka sayısında kısmi düşme sağlanan Düzce’de salgında yavaşlama sağlandı. Vefat sayılarındaki yaşanan artışın da son günlerde duraklaması gelecek adına umutlandırdı.  Vaka sayısının halen istenen seviyelere inmediği kentte 17 günlük tam kapanmada salgınla mücadelede yol kat edilmesi amaçlanıyor.

Yetkililer olumlu tablonun sürdürülmesi için tam kapanma kararıyla birlikte genelgedeki kural ve tedbirlere uyulmasının önemine vurgu yaparken şehrin giriş çıkışları başta olmak üzere dört bir yanda denetimler devam ediyor.