Düzce Belediyesi, tüm dünyada küresel bir kriz haline gelen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Yeni Tip (Covid – 19) salgını ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de vaka sayısı her geçen gün hızla artarken, salgına karşı vatandaşların maske ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Düzce Belediyesi de Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) aracılığı ile maske imalatına başladı.

“Hedefimiz günde 10 bin maske…”

BELMEK kurslarında üretilen maskeler, dün muhtarlıklar, resmi kurumlar ve vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, hedeflerinin BELMEK aracılığı ile günde 10 bin maske üretmek olduğunu söyledi.

Tuncer açıklamasında, “Düzce Belediyesi olarak toplu taşıma araçlarında, kurum binalarımızda maskesi olmayan tüm hemşehrilerimize maske temini sağladık. 56 mahalle muhtarlığına gönderdiğimiz maskeler ile acil ihtiyaç duyulması halinde sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldık.

Önümüzdeki hafta içerisinde de Sayın Faruk Özlü'nün liderliğinde hayata geçirilecek proje ile Düzce Belediyesi olarak günde 10 bin maske üretimi yapacağız.” dedi.

Özlü: Bugüne kadar 48 bin 500 adet maske dağıttık

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, “Bugüne kadar vatandaşlarımıza 48 bin 500 adet maske dağıttık. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz tesis ile önümüzdeki haftadan itibaren günlük 10 bin adet üretim kapasitesine ulaşacağız. Destekleri için Düzce Valiliği ve TB SEWTECH TURKEY'e teşekkür ederiz.” diye konuştu.