Kaynaşlı ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü Korugöl Tabiat Parkı’nın turizme kazandırılması için Düzce Belediyesi, Beltaş A.Ş ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında imzalar atıldı.

Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen protokol törenine Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya, BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fevai Arslan ve birliğe bağlı turizmciler katıldı.

‘Düzce yeni trendlere cevap verecek bir bölge’

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, pandemi döneminde turizmin doğaya dönük bir özelliğe bürünerek yoğunluğu az alanlarda kamp ve karavan şeklindeki turistik faaliyetlerin arttığını belirten, “Düzce gerçekten 2 önemli şehrin ortasında stratejik olarak da son derece önemli. Ellenmemiş doğasıyla da yeni turizm trendlerinin her türlüsüne cevap verebilecek nitelikte bir bölge.” diyerek Dr Faruk Özlü ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Özlü: Uzun zamandır üzerinde çalışıyorduk

Düzce Belediye Başkanı Özlü ise turizm konusunda göreve geldiğinden bu yana çalışmalarının olduğuna dikkat çekerek, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projede daha imza aşamasına geldik. Yaklaşık 20 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. TÜRSAB ile işbirliğini çok istiyoruz. Biz de belediye olarak Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzün bize tahsis ettiği alanda bir turizm yatırımı olmasını çok istiyoruz.” dedi.

‘Park Dedeman’ın temelleri önümüzdeki ay atılıyor’

Düzce’nin turizm yatırımları açısından parlak bir bölge olduğunu belirten Özlü, “Sapanca ve Bolu arası ciddi bir şekilde bakir bir bölge. Gerçekten burada turizm adına yapılacak olan her çalışma çok değerli. O bakımdan bizim Düzce Belediyesi olarak bu bölgede yapılacak her çalışmaya katkı sunmak gibi bir görevimiz var. Geçen hafta ünlü bir otel zinciriyle Düzce’de yatırım konusunda bir sözleşme imzaladık. Önümüzdeki ay temelini atacağız.” diyerek Algün ve Dedeman ortaklığındaki Park Dedeman projesi için de müjdeyi verdi.

Hedef her hafta 10 bin günübirlik turist

Daha önce başlatılan Düzce’ye Gel projesinin de sürdürüleceğini kaydeden Özlü, “Önümüzdeki günlerde Düzce’ye her hafta günübirlik 10 bin kişiyi getirmeyi hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek Düzce’de turizmin canlandığını hep beraber göreceğiz.” dedi.

31 hektarlık alan turizme kazandırılacak

Konuşmaların ardından taraflar doğa harikası Korugöl’ün turizme kazandırılmasına yönelik protokole imza attı. Proje yaklaşık 31 hektardan oluşan alanda günübirlik mesire alanları, kamp alanları, yürüyüş rotaları ve çeşitli aktivite alanları içeriyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN