Dövizdeki artış ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanma Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının son bir yılda 3 katından fazla artmasına neden oldu.  Motorinin litresi 22, benzinin ise 19 liranın üzerinden depoya giriyor. Daha uygun olduğu için tercih edilen LPG otogazın litre fiyatı da 12 liraya yaklaştı.

Akaryakıta rağmen artış sürdü

Araç sahibi depoyu doldurmakta zorluk yaşarken bu duruma bir yandan da yüksek enflasyonla kendisini gösteren hayat pahalılığı eklenince otomobil hayali olan pek çok kişi bu isteğini ertelemek zorunda kaldı. Buna rağmen Türkiye’de trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir önceki aya göre yüzde 47,2 arttı.

391 kişi daha taşıt sahibi oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 Mart ayına ait Motorlu Kara Taşıtı İstatistikleri’ne göre Düzce’de de bir ayda 391 kişi daha taşıt sahibi oldu. Düzce’deki toplam kara taşıtı sayısı 121 bin 778’e ulaştı. Bir ayda taşıt sahibi olanların sayısı 2022 Şubat ayına göre yüzde 50 artarken bir önceki yılın mart ayına göreyse yüzde 15,7 oranında azaldı.

En çok motosiklet arttı

Öte yandan vatandaşın araç tercihi son ayda motosikletler oldu. Martta trafiğe kaydedilen yeni araçların 188’i motosiklet, 142’si otomobili ve 47’si kamyonetler oluşturdu. Düzce’deki kayıtlı motorlu kara taşıtlarının yarısını otomobiller oluştururken, ikinci sırada yüzde 15.8 ile motosikletler yer aldı. Kamyonetlerin oranı yüzde 15.4, traktörlerin oranı da 10.7 oldu.