Yeni tip koronavirüs salgını, Omicron varyantının hızlı yayılımıyla zirveyi gördü. Yurt genelinde 12 Ocak günü 77 bini aşkın yeni vaka tespit edilirken bu salgının başından bu yana en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti.

1 Temmuz’dan sonra Düzce’de rehavete kurban edilen kazanımlar nedeniyle hızla yükselen vaka sayısında ekim ayı itibariyle başlayan düşüş, varyant etkisiyle yerini yeniden artışa bıraktı. 75’e kadar düşen günlük vaka sayısında hızlı artış tedirgin edici boyutlara ulaştı.

COVİD-19 salgınında Düzce’deki son durum Vali Cevdet Atay’ın başkanlığındaki İl Pandemi Değerlendirme Toplantısı’nda masaya yatırıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Batuhan Sarıoğlu, kaymakamlar ve ilgili kurum yetkililerinin katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Düzce genelindeki vaka sayıları, hastaneye yatış oranları, salgının yayılım hızı ve aşılamadaki son durumla ilgili bir sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi. Mevcut tedbirlerin yeterliliği de değerlendirdi.

Toplantıda aşılamanın önemine ve maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam riayet edilmesi gerektiğine vurgu yapılırken Vali Atay, ilgililere kurallara uyulup uyulmadığına ilişkin denetimlerin büyük bir özveriyle devam ettirilmesi talimatını verdi.