İYİ Parti Düzce Teşkilatı’nın gayretlerinin meyvesi olarak verimli tarım arazileriyle Düzce’nin, Türkiye’nin metropolü İstanbul’un ağaç ve peyzaj üretim merkezi olması ve bölgede istihdama katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk kazmayı vurdu.

Yaklaşık 1000 dönümde uygulanacak projenin ilk etabında İBB, Çilimli ilçesindeki 150 dönümlük alanda ön çalışmalara başladı. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce’nin tarımla kalkınması için hazırlanan proje için başlanan çalışmaları ekibiyle birlikte yerinde inceledi.

İLK ETAP EKİM AYINDA FAALİYETE GEÇECEK

Konuyla ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Er, “Yaklaşık 2 senedir çalışmalarını sürdürdüğümüz projede artık ilk kazma vuruldu. Çilimli ilçemizde bulunan 150 dönümlük bir arazide İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tesisini kurmak için ön çalışmalara başladı. Çilimli Belediye Başkanımız Muhsin Yavuz da Düzce’mize katkı sağlayacak projeye destek verdi. Kendisine de bu yaklaşımından ötürü teşekkür ediyorum. Burada drenaj ve sulama sistemleri ile modern bir tesis yapılacak. Projenin ilk etabı Ekim ayında faaliyete geçecek. Bu aşamada da 50 istihdamla projemiz başlamış olacak. Toplamda Düzce’mize kazandırılacak 150 milyon TL’lik bir yatırımdan söz ediyoruz. Kentimize hayırlı olsun.” dedi.

“ALIM GARANTİSİ VAR”

Düzce’nin bereketli topraklarında tarım ve hayvancılığa dayalı bir istihdam ve kalkınma modeli planladıklarını kaydeden Er, “Uzun bir çalışma dönemi geçirdik. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in de bu süreçte bize desteği oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da son Düzce gezisinde bu projeyi kamuoyuyla paylaştı. Bu proje toplamda 1000 dönümlük bir arazide hayata geçirilecek. Bunun 150 ila 300 dönümlük kısmını direkt olarak İBB tesis kurarak üretim geçekleştirecek. Burada ilk etapta 500 istihdama ulaşacağız. Geri kalan 700 dönümlük kısmında ise aileler kendi toprakları üzerinde üretimi gerçekleştirecek. Üretilen tüm ürünler İBB alım garantisinde olacak. Üretim yapan vatandaşlarımız dönümden ortalama 20-25 bin TL gelir elde edebilecek. Ülkemizde ağaç ve peyzaj ihtiyaçlarının yüzde 65’i ithal ediliyor. Dolayısıyla ülke ekonomimiz için de önemli bir girişim olacak.” sözleriyle projenin detaylarını paylaştı.  

“ÜRETİM YAPMAK İSTEYENLER BAŞVURUYOR”

Üretim yapmak isteyen vatandaşların başvurularının başladığını belirten Er, “Bu projede üretim yaparak kazanç elde etmek isteyen ailelerimizin başvuruları başladı. Şu anda hangi toprağın hangi bitki veya ağaca uygun olduğuna yönelik analizler yapılıyor. Düzce ovasındaki arazilerin yüzde 80’i 10 dönümden küçük. Dolayısıyla bu proje alternatif bir üretim için de Düzce’ye katkı sağlayacak. Projenin başarılı olmasıyla da il geneline yayılacak.” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN