İlk vakanın görüldüğü Mart 2020’den itibaren yeni tip koronavirüs salgınıyla en ön safta savaşan, mücadelenin kahramanlarının yaşamlarını bir nebze kolaylaştırmak için her kurum ve kuruluş imkânları ölçüsünde elini taşın altına koymuştu.

Belediyeler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sağlık çalışanlarımıza ulaşımı ücretsiz yapın’ kararının ardından gerekli düzenlemeleri yaptı. Düzce Belediyesi de tam normalleşmenin başladığı 1 Temmuz tarihine kadar Düzce Ulaşım A.Ş. minibüslerini kullanan sağlıkçılardan ücret almazken bu tarihten sonra ücret talep etmeye başladı.

Yıl bitimine 10 gün kala uygulamaya koyuldu

Cumhurbaşkanı Kararı’yla ücretsiz ulaşım hakları yılsonuna kadar uzatılan sağlık çalışanları Düzce’deki aksi yöndeki uygulamaya tepki gösterdi. Tepkilerin artması ve Öncü Haber’in konuyu gündeme taşımasının ardından konuyu Düzce Belediye Meclisi konuyu gündemine aldı ve beklenen uygulama ancak yılın bitimine 10 gün kala uygulamaya koyulabildi.

30 Haziran 2022’ye kadar uzatıldı

Sağlık çalışanları ‘Hakkımızın geç verilmesi telafi edilecek mi?’ sorusunu sorarken Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, sağlık çalışanlarına daha ücretsiz toplu taşıma kullanma hakkı, 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzatıldı.

Belediyenin bu kez işi sıkı tutması bekleniyor

Devletin zirvesinin bu kararının ardından, Düzce’de görev yapan sağlık personel Düzce Belediyesi’nin bu kez işi sıkı tutmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Kararı ışığında konunun belediye meclisinin ilk oturumunda gündeme gelmesi ardından hazırlanacak komisyon raporu ışığında sağlıkçılara ücretsiz ulaşım haklarının teslim edilmesi ön görülüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN