Düzce'de yoğun kar ve soğuk havalarla etkisini gösteren çetin kış ayları geride kalırken yüksek kesimlerde kar erimeleri devam ediyor. Erimiş kar suları Düzce Merkez’e bağlı Samandere Köyü sınırları içinde bulunan doğa harikası Samandere Şelalesi'nin debisi yükseldi.

Her mevsim ayrı güzel

Kentin önemli doğal güzelliklerinden olan ve 810 rakımda bulunan çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler taşıyan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, yılın her döneminde farklı güzelliklere bürünerek ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yoğun ilgi var

Havaların ısınmasının ardından karların erimesiyle daha coşkulu akan şelale, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin yanı sıra turistlerden de ilgi görüyor. Artan su yoğunluğu ile rengi değişen şelaleye gelen ziyaretçiler, karşılaştıkları güzel manzarada fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor.

Merdivenler sular altında kaldı

Öte yandan şelalenin içinde bulunan kanyonu gezmeyi sağlayan merdivenler debisi artan şelalenin taşması nedeniyle sular altında kaldı. Bu alanlar için güvenlik nedeniyle bir süre ziyarete kapatılma kararı alındı. Samandere Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce şehir merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Öncü Haber Merkezi / AA