Düzce Merkez’e bağlı Sancaklar Mahallesi’nde bulunan  bir marketten kahvaltı için alışveriş yapan bir vatandaş ekmek aldı. Ailesiyle birlikte sofraya oturan vatandaş ekmeği ikiye bölünce karşılaştığı görüntü nedeniyle şok yaşadı. Ekmeğin içinde 25 santimetre kare büyüklüğünde çuval etiketi olduğunu gören vatandaş o anları video kaydına aldı.

Görüntüleri 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderen vatandaş, “Sabah çocuğum ekmek almaya gitti. Sofraya oturup ekmeği kırdığımızda şok olduk. Ekmeğin içinde çuval etiketi çıktı. Ekmeği geri götürdük ve yenisini verdi. Onu da korka korka yemek zorunda kaldık. Aklıma geldikçe hala midem bulanıyor. Unu elemeden mi ekmek yapıyorlar anlamak mümkün değil. Üstelik bu ilk değil. Daha önce de aynı firmanın ekmeklerinin içinden kıl ve böcek çıktı. İnsan sağlığıyla bu kadar oynanır” sözleriyle yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

“BİLEREK YAPILAN BİR HATA DEĞİL, ÖZÜR DİLEYECEĞİZ”

Markete ekmek sağladığı öğrenilen Saray Unlu Mamulleri firmasının sahibi Ahmet Emre Lurci ekmeğin içinden çıkan çuval etiketiyle ilgili, “İmalat aşamasındaki her türlü müdahale ve eleme işlemine rağmen çuval etiketi ekmeğe karışabiliyor. Bilerek yapılmayan bir hata yaşanmış. Mağduriyet yaşayan ailemiz ile irtibata geçip kendilerinden konuyla ilgili özür dileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İNSAN KILI 250 DERECEDE ERİR”

Ekmeğin içinden kıl ve böcek çıkması gibi bir durumun ise söz konusu olamayacağını belirten Lurci, “Türkiye’nin dört bir tarafında kara fırın usulüyle işletilen fırınlarda fırını temizlemek için fındık çuvalıyla silme işlemi yapılıyor. Ve bu çuvaldan fırın içinde parça illaki kalıyor. Zaten insan kılının 250 derecelik bir sıcaklıkta erimeden kalması mümkün değildir” cümlelerini kullandı.

“VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ OLMAKTA HAKLI”

Düzce Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Korkmaz da konu ile ilgili Öncü Haber’e konuştu. Vatandaşların böyle bir durumdan şikayetçi olmalarında haklı olduğunu söyleyen Korkmaz, “Un çuvalının etiketinin düşmesi olayı olmuş olabilir. Vatandaşımız böyle durumlardan şikayetçi olmakta çok haklı. Kimse kahvaltıda böyle bir durumla karşılaşmak istemez. Bilerek yapılan bir durum olması mümkün değil” diyerek firmayla görüşme sağlayarak daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunacağını söyledi.

“ÇUVAL PARÇASI KIL GÖRÜNTÜSÜ YAPABİLİYOR”

Düzce’de fabrika usulü fırının olmadığına dikkat çeken Korkmaz, “Dolayısıyla fırınlarımızda temizlik işlemi fındık çuvallarıyla yapılıyor. Bu çuvalların parçaları kıl görüntüsüne neden olabiliyor. Çörek otu parçalarını fare pisliği zanneden vatandaşlarımız da oluyor. Kendilerine durumun öyle olmadığını izah edince anlayışla karşılıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN