Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü liderliğinde 15 aylık sıkı çalışma sonrasında 2020’nin eylül ayında devreye alınan 114 adet ‘Uğurböceği’ adı verilen minibüsler müteşebbislere aldırılarak  ‘Düzce Ulaşım AŞ’ adı altında Düzce yollarında yolcu taşımaya başladı. Ancak o dönemde 6 TL olan mazotun litre fiyatı aradan geçen sürede 4 katına yaklaşarak 24 TL’ye merdiven dayadı. Amortisman ve şoför giderleri de katlandı.

Minibüs sahiplerine aylık 20 bin TL de gelir garantisi verilirken aylık masrafları 30 bin TL’ye ulaşan yatırımcılar, kar etmek bir yana, sistemin sürdürülebilmesi için aylık yaklaşık 15 bin TL de cebinden ödemeye başlamaları üzerine belediyeden artış talep etmiş, aksi durumda kontak kapatma eylemi yapacaklarını duyurmuşlardı.

Bu artış Düzce Belediyesi’nde karşılığını buldu. Düzce Ulaşım Hizmetleri A.Ş, 2022 yılı için alt yüklenici olan araç sahiplerine yönelik gelir desteği miktarlarını yeniden belirledi. Aylık 16 bin 500 TL garanti gelire ilave ek gelir desteği olarak da 4 bin TL ödenmesi kararlaştırıldı. Böylelikle kentin ulaşımını sağlayan her araç için sabit olarak ödenecek miktar 20 bin 500 TL’ye çıkarıldı.

MAZOT DESTEĞİ GELDİ

Öte yandan artan akaryakıt fiyatlarına karşı esnafın talebi üzerine belediyeden mazot desteği hamlesi de geldi. Araçlarda kullanılan kart ve navigasyon sisteminden elde edilen aktif çalışma kilometre verilerine göre her 100 kilometre için 12.5 litre mazot bedeli ödenmesi kararlaştırıldı.

ARAÇ SAHİPLERİMİZE DESTEĞİMİZİ ARTIRDIK

Son günlerde artan maliyetlerden dolayı araç sahiplerini de mağdur etmek istemediklerini ve başlattıkları çalışmanın kısa süre içinde tamamladıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Birçok ile örnek olan ulaşım sistemimizde esnafımıza olan desteğimizi de her zaman yaptık.  Araç sahiplerinin maliyetlerin artmasından dolayı iyileştirme talebini değerlendirerek çalışma yaptık. Araç sahiplerimize 20 Bin 500 TL maddi ve her 100 kilometre için de 12.5 litre mazot bedeli desteği veriyoruz. Hemşehrilerimizin memnuniyetini sağlamak bizim görevimiz ve biz de bunun için çalışıyoruz.” ifadelerinde bulundu. 

Uğurböceği sahibi olan müteşebbislere hazırlanan teklifin gönderildiği ve sözleşmelerin yenilenmesi için yanıt beklendiği öğrenildi.