Düzce’de şubat ayında günlük 24’e kadar düşen vaka sayısında bugüne kadar yaşanan artış 12 katı geçti. Dün itibariyle aylar sonra 300 sınırının geçildiği kentte 305 vatandaşın daha testi pozitif çıktı.

Bu sayı aynı zamanda kentte 2021 yılında şimdiye kadar görülen en yüksek vaka olarak kayıtlara geçerken salgına bağlı vefat sayısı da artışını sürdürüyor.

Bir süredir pandemi yoğun bakım servisinde tedavi gören bir vatandaşın daha verdiği mücadeleyi kaybetmesiyle Düzce’de salgın kaynaklı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı 152’ye ulaştı.

Aktif vaka sayısının da hızla artmaya devam ettiği Düzce’de an itibariyle evlerinde ve hastanelerde virüs kaynaklı tedavi görenlerin sayısı 2 bin 248 oldu.

Durumu ağır seyreden 31 kişi yoğun bakım servislerinde müşahede altında tutulurken, 11 vatandaş ise entübe edildi.

Öte yandan Mart 2020’den bu yana koronavirüse yakalanıp atlatanların sayısı da 31 bin 356’ya çıktı.

YENİDEN TEST KUYRUKLARI OLUŞMAYA BAŞLADI

Salgının yayılım hızının artmasıyla birlikte yeni tip koronavirüs şüphesiyle hastanelere olan başvurular da katlanmaya başladı. Günlük ortalama 3 bin Düzceli’den test alınırken, pandemi acil servisleri önünde yeniden test kuyrukları oluşmaya başladı.

Salgın tedbir ve kısıtlamalarına yönelik il genelinde denetimler sıkı şekilde yürütülürken, yetkililer daha da kötüye gitmeden durumun kontrol altına alınabilmesi için vatandaşların kurallara uymaları konusunda uyarılarını sürdürüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN