Bir yılın geride kaldığı yeni tip koronavirüs salgınının gölgesinde Düzceliler ikinci Ramazan’a başlarken pandeminin alarm düzeyine ulaşan yayılımı devam ediyor.

Ülke genelinde olduğu gibi 3. pik (zirve) yaşanan Düzce’de dün itibariyle 221 vatandaşın daha testi pozitif çıktı. Bu sonuçla kentte koronavirüse yakalananların sayısı 32 bin 914’ü görmüş oldu.

Düzce’de bir yandan vaka sayıları hızla artarak tehlikeli boyutlarda seyrederken, bir yandan da neredeyse her yeni gün salgın kaynaklı vefat haberleri haberi gelmeye başladı.

Yeni tip koronavirüs yakalanan ve bir süredir pandemi yoğun bakım servisinde tedavi gören bir vatandaş daha verdiği mücadelede yenik düştü. Bu vefatla birlikte Düzce’de toplam vefat sayısı 148 oldu.

Aktif vaka sayısının da hızla artmaya devam ettiği Düzce’de evlerinde ve hastanelerde tedavilerine devam edilenlerin sayısı 1.838’e çıktı. Hastalığı ağır geçiren ve yoğun bakımda müşahede altında tutulan vatandaşların sayısı 28 olurken, 11 vatandaşa da entübasyon işlemi uygulandı.

Vaka ve vefat sayılarındaki artışın bir türlü önlenemediği Düzce’de salgın tedbir ve kısıtlamalarına yönelik denetimler aralıksız şekilde sürerken yetkililer düşüşün sağlanması adına vatandaşları kurallara uymak yönünde uyarıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN