Havaların ısınması ile birlikte çocukların dışarıda geçirdiği zaman daha artarken, her sokağı mesken tutan köpekler yüzünden tedirgin olan aileler gözlerini evlatlarından ayırmıyor. Kalabalık gruplar halinde gezen sokak hayvanlarının saldırgan tutumundan korkan vatandaşlar, Düzce Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm kurumların kapısını sık sık çözüm bulunması umuduyla çalıyor.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na başıboş köpekler nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları aktaran Düzceliler, birinin canı yanmadan tedbir alınmasını isterken, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün aylık raporu, yine birçok vatandaşın saldırıya uğradığını gözler önüne serdi.

78 vatandaş hastanelik oldu

Raporda, Düzce’de geçtiğimiz mayıs ayında sağlık kuruluşlarına intikal eden 78 saldırı vakasının meydana geldiği yer aldı. Saldırgan köpek ve kedilerin 10 gün müşahede altına alındığı ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediği vurgulandı.

Özellikle kontrolsüz üremeye bağlı olarak sayıları günden güne artan sokak hayvanlarından saldırgan tutum sergileyenlerin barınaklarda rehabilite edilip tekrar doğaya salınmasını isteyen vatandaşlar, kısırlaştırmanın da başıboş köpekler sorununa merhem olabileceğine işaret etti.

436 denetim gerçekleştirildi

Öte yandan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerine yönelik denetimlere süratle devam ediyor. Buna göre; mayıs ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 420, yem satışı yapan işyerlerinde 16 olmak üzere toplam 436 adet denetim yapıldı. Bu denetimler sırasında 4 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 60 bin 812 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca Alo Gıda 174 hattına gelen şikayetlerin de titizlikle incelendiği öğrenildi.